4e divisie Team Time Trial

Op 10 juli 2021 vindt de eerste 4e divisie teamcompetitie Team Time Trial in Maastricht plaats. Teams van 4 leggen gezamenlijk een sprint triathlon af. Dat is 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.

Locatie: Hoge Weerd, Maastricht
Parkeren: Habitatsingel, Maastricht (500m van het evenementen terrein)

Aanmelden van de teams vindt plaats bij de registratietent aan de ingang van het evenementen terrein vanaf 9 uur. Er is slechts 1 ingang naar het terrein. De teamcaptain kan de startbescheiden inclusief de badmutsen (voor het hele seizoen) afhalen.

Teamtenten kunnen geplaatst worden op het weiland evenwijdig aan de wisselzone (minimaal 10m afstand naar de wisselzone laten).

De wisselzone is vanaf 9:30u geopend. Iedere deelnemer krijgt een box in de wisselzone om spullen (verplicht) in te deponeren.

De briefing van de teamcaptains vindt om 10:00u plaats achter de registratietent.

De start vindt plaats als tijdrit-start, en teams starten om de 2 minuten in het water. De eerste start is om 11:00u. De startvolgorde is als volgt: de hoogste startnummers starten eerst. Dus eerst start Team EDOsports5, daarna RDG2 etc en als laatste Ceberus 3. Voor de start graag in de wisselzone bij de fietsen blijven wachten totdat jullie team omgeroepen wordt om naar de start te komen.

Deelnemerslijst en starttijden. Klik op de link

Deelnemerslijst_4eDivisie-Zuid-Mannen-TTT

Programma:
8:30u     registratie geopend
9:30u     wisselzone geopend
10:00u  captainsmeeting (briefing)
11:00u  start wedstrijd
13:30u  prijsuitreiking 4e divisie (bij de finish)

De teams wachten voor de start bij hun fietsen. Als een team wordt omgeroepen kan het team zich naar de start begeven. Daar zal het startsein voor de start van het gehele team in het water plaatsvinden.

Parcours
Het zwemmen is 1 ronde van 500m.
Het fietsen bestaat uit 3 rondes van 6,5km. Tijdens het fietsen is er geen verzorgingspost. Binnen een team mag er gestayerd worden. Tussen teams onderling niet. Teams dienen dan ook rechts te houden op het fietsparcours zodat andere teams kunnen inhalen. Het parcours zijn 2 rechte stukken met 2x een keerpunt. De fietsen moeten voldoen aan het reglement voor stayerwedstrijden voor age groups en dus is een ligstuur of opzetstuur bij de TTT niet toegestaan.
Het lopen is 1 ronde van 5km en er is 1 verzorgingspost met water en Enervit isotone sportdrank halverwege.

Alle info in pdf, klik hier.

Verdere informatie over de teamcompetities staat op teamcompetities.nl

In de laatste week voor de wedstrijd stuurt Teamcompetities nog een nieuwsbrief naar alle atleten. Hierin kunnen eventuele bijzonderheden vermeld zijn.

© Bearsports