4e divisie Team Time Trial

Op 4 juni 2022 vindt de 4e divisie teamcompetitie Team Time Trial in Maastricht plaats. Teams van 4 leggen gezamenlijk een sprint triathlon af. Dat is 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.

Startlijst incl. starttijd

Locatie: Hoge Weerd, Maastricht
Parkeren: Schaapbroekweg, Maastricht (500m van het evenementen terrein)

Aanmelden van de teams vindt plaats bij de registratietent aan de ingang van het evenementen terrein vanaf 9 uur. Er is slechts 1 ingang naar het terrein. De teamcaptain kan de startbescheiden inclusief de badmutsen (voor het hele seizoen) afhalen.

Teamtenten kunnen geplaatst worden op het weiland evenwijdig aan de zuid-westelijke kant van de wisselzone (minimaal 10m afstand naar de wisselzone laten).

De wisselzone is vanaf 9:00u geopend. Iedere deelnemer krijgt een box in de wisselzone om spullen (verplicht) in te deponeren.

De briefing van de teamcaptains vindt om 9:30u plaats bij de finish.

De start vindt plaats als tijdrit-start, en teams starten om de 2 minuten in het water. De eerste start is om 10:30u. De startvolgorde is als volgt: de hoogste startnummers starten eerst.

Programma:
9:00u    Registratie geopend
9:00u    Wisselzone geopend
9:30u  Captainsmeeting (briefing)
10:30u   Start wedstrijd
13:30u   Prijsuitreiking 4e divisie (bij de finish)

Parcours
Het zwemmen is 1 ronde van 500m.
Het fietsen bestaat uit 3 rondes van 6km. Tijdens het fietsen is er geen verzorgingspost. Binnen een team mag er gestayerd worden. Tussen teams onderling niet. Teams dienen dan ook rechts te houden op het fietsparcours zodat andere teams kunnen inhalen. Het parcours zijn 2 rechte stukken met 2x een keerpunt. De fietsen moeten voldoen aan het reglement voor stayerwedstrijden voor age groups en dus is een ligstuur of opzetstuur bij de TTT niet toegestaan.
Het lopen is 1 ronde van 5km en er is 1 verzorgingspost met water en Enervit isotone sportdrank waar deelnemers 2 keer langskomen.

Info in pdf

Verdere informatie over de teamcompetities staat op teamcompetities.nl

In de laatste week voor de wedstrijd stuurt Teamcompetities nog een nieuwsbrief naar alle atleten. Hierin kunnen eventuele bijzonderheden vermeld zijn.

© Bearsports