Van 1 maart tot 15 december is er weer een virtuele challenge: APG in the Virtual World. In die periode is het de uitdaging om minimaal 1.000km af te leggen. Dat zijn 289 dagen wat neer komt op een kleine 3,5km per dag of een dikke 24km per week.
De route is globaal een rondje Nederland met start en finish bij het APG kantoor in Heerlen. Het werkt in principe net als de vorige challenge: nadat toestemming is gegeven om jullie Strava gegevens te gebruiken voor deze challenge kan er gelopen worden terwijl Strava de gelopen kilometers registreert.

Deze keer hebben we nog een aantal extra uitdagingen ingebouwd. Elke maand zal er 1 week ingeruimd worden om een wedstrijd te lopen. Dat zijn wedstrijden die normaal op de Nederlandse hardloop kalender staan. Deze zullen we ook in de Virtual World gaan lopen en de resultaten tellen gewoon mee in de 1.000km challenge. Het is dus de bedoeling dat jullie in die betreffende week de afstand van de betreffende wedstrijd afleggen. Dat mag in 1 keer maar dat mag ook in etappes, als het maar in die week gelopen wordt.

En alsof dat nog niet genoeg is zal er elke maand ook nog een opdracht meegegeven die tijdens een loopsessie uitgevoerd kan worden. Die opdrachten zijn nu nog geheim.

Dit alles staat hier beneden nogmaals uitgelegd.

Volg elkaar via het virtuele parcours en deel je loopjes met elkaar via Strava.

Interactieve parcourskaart

Hoe werkt het?

Stap 1: Registreer je bij Strava of meld je aan als je al lid bent.

Stap 2: Klik op de toestemmingslink hieronder en laat daarbij alle hokjes aangevinkt (zonder deze toestemming kunnen we je helaas niet opnemen in het klassement).

Toestemmingslink

Stap 3: Wordt ook lid van de APG Stravaclub (als je dit nog niet bent). Hier kan je foto’s en ervaringen delen met je collega’s en hier zullen ook de maandchallenges te vinden zijn.

LET OP!

Controleer of het gelukt is
Je kunt controleren of het toestemming verlenen gelukt is door via de interactieve routekaart te kijken of je tussen de deelnemers staat. Is dat niet het geval probeer het dan nog een keer of neem contact met ons op (info@bearsports.nl)

Strava

Stravaclub
Naast de website waar jullie straks je eigen vordering kunnen zien, is er ook de APG Strava club. Hierin kunnen jullie berichtjes en foto’s sturen om elkaar (en jezelf) te motiveren om door te gaan.
De vorige Strava Club (APG Corona Marathon) is omgedoopt tot APG in the Virtual World. Als je al lid bent dan hoef je niet nog eens lid te worden. Ben je nog geen lid? Klik dan op onderstaande link.

Word lid van de Strava Club

Welke activiteiten tellen mee?
Als je een activiteit aan Strava toegevoegd hebt is het belangrijk dat deze in de juiste categorie staat. Voor het klassement tellen niet alle Strava-activiteiten mee.

  1. Activiteiten die op “Privé” staan hebben wij geen toegang toe. Deze zullen dus ook niet meetellen in het klassement. Let er dus op dat de activiteiten zichtbaar zijn voor volgers of voor iedereen. Dit kan aangepast worden onder “Zichtbaarheid” bij het bewerken van de activiteit. Wil je om wat voor reden dan ook dat een bepaalde activiteit niet meedoet in het klassement, dan kun je deze activiteit bij zichtbaarheid op “alleen ik” zetten.
  2. Alleen activiteiten in de categorieën “Hardloopsessie”, “Wandeling” en “Hike”  zullen worden meegeteld. Zorg er dus voor dat je activiteiten ook in deze categorie staan. Let er verder op dat je niet per ongeluk een fietsrondje op hardlopen hebt staan. Dit is natuurlijk niet eerlijk ten opzichte van andere deelnemers.

Parcours

Het parcours is een rondje Nederland, dit is in totaal 1000km en start en finisht bij het APG kantoor in Heerlen. Door op onderstaande link te klikken ga je naar het virtuele parcours. Hier kan je links bovenin bij de “Participant list” zoeken op je eigen naam. Klik je dan op het vergrootglas, dan centreert de kaart zich op jouw positie. Klik je op de “i” naast je naam, dan kan je zien welke activiteiten je allemaal al gedaan hebt.

Er zijn 4 klassementen, deze kan je zien door op het truitje te klikken:

  1. Gele trui – Wie heeft de meeste kilometers afgelegd
  2. Groene trui – Wie heeft het snelst gerend
  3. Rode trui – Wie heeft er de meeste hoogtemeters gemaakt
  4. Blauwe trui – Wie heeft er de meeste activiteiten

Virtuele parcourskaart

Maandelijkse wedstrijden

Eén week per maand staat een evenement centraal.
Het is dan de bedoeling dat je je best doet om een zo goed mogelijke tijd te lopen. Op basis daarvan wordt er een klassement opgemaakt.
Je mag de afstand in 1x lopen. In het geval van de City Pier City is dat 21km in één activiteit.
Je mag de afstand ook in meerdere activiteiten lopen, bijvoorbeeld 3 x 7km.

Welke wedstrijden worden er virtueel gelopen?

MaandWeekLoopAfstand
Maart 10 (8 t/m 14 mrt)City Pier City21km
April 14 (5 t/m 11 april)Parelloop10km
Mei 19 (10 t/m 16 mei)Halve Heuvelland marathon21km
Juni 23 (7 t/m 13 juni)Maastrichts Mooiste16km
Juli 27 (5 t/m 11 juli)Zuidasrun10km
Augustus 32 (9 t/m 15 aug)Sfeervol Meerssen Run21km
September 36 (6 t/m 12 sept)Dam tot Damloop16km
Oktober 41 (11 t/m 17 okt)Halve Marathon Amsterdam21km
November 45 (8 t/m 14 nov)Zevenheuvelenloop15km
December 49 (6 t/m 12 dec)Venloop21km

Hoe werkt het aparte wedstrijden klassement?
Je mag zelf weten waar je de wedstrijd loopt. Je loopt de wedstrijd in de week zoals te zien is in de tabel. Na afloop van je activiteit zet je in de titel de naam van de betreffende wedstrijd. “Middagloop” verander je dan in Strava bijvoorbeeld in “Zuidasrun”. Als je de wedstrijd in meerdere gedeeltes loopt voeg je ook nog deel 1, deel 2 etc er aan toe.

Waar staan de uitslagen?
Aan het eind van de week zal er een uitslagenlijst opgemaakt worden en die zal op de maandag na de wedstrijdweek hier op de site te vinden zijn.

Uitslagen

City Pier City loop – Halve Marathon

Parelloop – 10km

Semi Heuvelland Marathon

Maastrichts Mooiste – 10 mijl

Zuidasrun – 10km

Sfeervol Meerssen – Halve Marathon

Dam tot Damloop – 10mijl

Amsterdam Marathon – Halve Marathon

Zevenheuvelenloop

Venloop

Challenges

Elke maand zullen jullie ook nog een opdracht ontvangen om tijdens het lopen uit te voeren. Deze opdrachten kunnen hier op de website vinden en zullen ook in de Stravaclub geplaatst worden.

Challenge Maart
Jullie eerste challenge is het maken van Strava Art. Loop de letters APG tijdens jouw looprondje.

Geen idee wat Strava Art is? Kijk eens op deze website: https://www.runnersworld.com/nl/nieuws/interessant/a32166509/strava-hardlopen-kunst-trainen-stravaart/
Heb je een poging gedaan, deel hem dan met je mede-APGers door een afbeelding ervan de plaatsen in de Strava club. Veel succes!

Challenge April
A bridge not too far:
Loop over één of meer of zoveel mogelijk bruggen. Maak een foto van de brug.

Onder brug mag verstaan worden Brooklyn Bridge, Magere brug, brug over slootje in waterland, brug over holle weg in Limburg, Calatravabruggen Haarlemmermeer, viaduct, aquaduct, ecoduct, loopbrug, fietsbrug, spoorbrug ….

Challenge Mei
Na het lopen van de virtuele Heuvelland Marathon is het ook weer tijd voor een nieuwe uitdaging:

Het APG hoofdgebouw in Heerlen heeft een mooi verzorgingscomplex. Je kunt er vergaderruimtes reserveren met namen van verschillende Limburgse natuurgebieden. Maar niet iedereen weet waar die geweldig mooie natuur ligt en wat er zo mooi aan is. In de challenge van deze maand vragen we jullie om je collega’s met foto’s en beschrijvingen een indruk te geven “wie sjoen os Limburg is”. Zodat iedereen die een vergaderruimte gaat reserveren dan ook een beeld heeft bij de namen van de zalen. Maak een loop en zet het met foto en al op Strava.
Het gaat om:
• Caumerdal
• Maasdal
• Geuldal
• Geleendal
• Jekerdal
• Roerdal
• Wormdal
• Beekdal
• Heuvelland
• Mergelland
Deze challenge lijkt alleen voor de Limburgers. Maar dat is niet zo. Met de inrichting van de Basisweg 10, zullen ongetwijfeld ook vergaderruimtes beschikbaar komen. Het zou een leuk idee zijn om deze ook naar natuurgebieden uit de omgeving te noemen. Dus laat weten en vooral zien welke namen jij zou voorstellen! En voor onze collega’s in het buitenland geldt uiteraard dezelfde uitdaging.

Vragen of problemen

Gaat er iets niet goed bij de registratie of heb je een andere vraag? Lees eerst de instructies nog een keer goed door. Kom je er nog steeds niet uit, stuur dan een e-mail naar info@bearsports.nl.

© Bearsports