LOWA

We kennen LOWA natuurlijk allemaal als topmerk van wandelschoenen maar ze hebben nu de stap gemaakt naar het trailrunnen. Waar het bij (berg)wandelen veelal gaat om grip, slijtvastheid en comfort is bij trailrunnen ook de component gewicht een belangrijke.

De LOWA All Terrain Running schoenen komen in 3 verschillende modellen:

ATR by LOWA FORTUX

Afgelopen zomervakantie heb ik de ATR type FORTUX mogen testen voor LOWA, een schoen die bedoeld is voor (ultra)lange afstanden. Eerst op de St. Pietersberg en later in de Pyreneeën. Aangezien ik geen loper pur sang ben, heb ik ze meteen ook op andere terreinen getest. Denk dan aan rotsen, waterpassages, steile hellingen omhoog en omlaag, gravel, bosgrond, asfalt, sneeuw etc.

Het uiterlijk van een schoen is voor mij niet heel belangrijk. Deze schoenen zien er stevig en slijtvast uit en ik ben wel fan van de naadloze tongconstructie. Aangezien ik graag op ruig en technisch terrein loop is voor mij de component slijtvastheid (bovenwerk en zool) belangrijk, en dat heeft deze schoen met verve doorstaan. Ik heb er niet alleen in het hooggebergte op getraild maar ook op gewandeld en een canyoning gedaan. Na deze mishandelingen was er weinig tot geen slijtage te bekennen. Dat zegt natuurlijk nog niet alles voor de lange duur.
Het gewicht is bij deze schoen toch wat hoger maar daar krijg je dus wel een slijtvaste schoen met een LOWA® TRAC®-zool-­systeem voor terug. Het comfort is prima en dus ook voor de langere trail uitstapjes zeer geschikt. Waar ik bij andere trailschoenen op de asfaltpassages vaak het gevoel heb dat ik aan de weg vastplak, had ik dat bij de ATR’s helemaal niet en hebben ze ook voldoende demping. Wat ik ook een fijne eigenschap vind is dat je bij het eerste de beste natte grasveldje niet meteen natte voeten krijgt.

Dus al met al een fijne stevige trailschoen, een all rounder voor de langere afstanden geschikt voor alle terreinen. Ze heten niet voor niets de All Terrain Running shoes by Lowa.

Meer informatie over de verschillende modellen van de All Terrain Running schoenen van LOWA is te vinden op hun website.

ATR by LOWA

Overzicht

© Bearsports