Tijd om een van onze ambassadeurs in het zonnetje te zetten. Cecile heeft aan bijna al onze evenementen wel een keer deelgenomen, houdt van een uitdaging en laat zien dat een bourgondische levensstijl prima met sporten te combineren is. Kortom een ideale match met Bearsports!

De sportieve Bourgondier

Hi,

Ik ben Cecile Mestrini, op Instagram bekend als @Sportieve_Bourgondier. Oorspronkelijk kom ik uit Zuid-Limburg maar ik woon al heel wat jaren in de buurt van Breda. Ik kom uit een heerlijk Bourgondisch gezin, alles draait er om eten en drinken. Sport was nooit interessant, niet om te beoefenen maar ook niet om naar te kijken.

Hardlopen

Tijdens mijn studietijd in Breda kwamen de studentenkilo’s er wel heel makkelijk aan. Daardoor ben ik langzaamaan begonnen met hardlopen. Ik was zeker niet meteen verkocht. Ik ging altijd van een fase dat ik lekker fanatiek was, naar een fase waarin de Bourgondiër de overhand had… In 2015 liep ik mijn eerste marathon in New York. Ik was helemaal verkocht! Niet alleen door de marathon, maar ook door de weg er naar toe. Inmiddels, 14 (trail)marathons verder… Ik kan me geen leven zonder hardlopen meer voorstellen. Het hoort bij mij. Een week niet hardlopen komt eigenlijk nooit meer voor. Het is mijn therapie!
Mijn mooiste marathon was toch wel New York. De zwaarste was een trail marathon over de Mont Ventoux. De langste waren de Krijtlandtrail in Zuid Limburg (52km) en de Houffatrail (53km). Welke gekke dingen gaan nog komen?
Mijn favoriete loopmaatje is mijn hond Joop! Als het even kan gaat hij mee op avontuur!

Koken

Daarnaast heb ik een grote passie voor koken. Al jaren heb ik mijn eigen catering bedrijf Mestrini Culinario, dat zich focust op de Mediterrane keuken. Door het sporten is de interesse/kennis naar gezonde voeding gegroeid. Maar smaak staat altijd voorop! Gezond, kan ook ontzettend lekker kan zijn. Dit wil ook graag overbrengen op anderen. Ik probeer mensen te inspireren met mijn gezonde recepten.

Dutch Outdoors

Sinds kort ben ik ook werkzaam als project- en eventmanager voor Dutch Outdoors. Een bedrijf dat sportieve breaks met een bourgondische touch organiseert. Wat een match! Af en toe mag ik ook mee om een break te begeleiden. Bijvoorbeeld een trailrun reis naar Lapland. Hoe leuk is dat!?

Triathlon

De triathlon heeft me al langere tijd geïntegreerd… Dat komt eigenlijk door de hele Ironman, die een aantal keer heeft plaatsgevonden in Maastricht. Hier ben ik wel eens gaan kijken. Ongelofelijk knap vind ik deze deelnemers. Alle drie de disciplines, en dan die enorme afstanden achter elkaar. Onmenselijk bijna… Volledig op de bluf heb ik me in 2021 ingeschreven voor een halve Ironman. Fietsen had ik wel wat ervaring mee, maar ook alweer wat jaartjes geleden, maar zwemmen, nou ja ik heb een zwemdiploma gehaald als kind, maar daar houd het ook wel mee op. Genoeg tijd om te trainen toch!? Een trainingsschema van internet geplukt, een beetje mijn eigen draai aan gegeven. Hoppa en gaan…
Het traject was niet altijd makkelijk… Menig scheldpartij tijdens het zwemmen, of tijdens een heftige regenbui tijdens het fietsen, was niet ongebruikelijk. Heel gek ook het trainen van die overgangen. Maar wel heel leuk die afwisseling. Het fietsen ben ik ook echt gaan waarderen. (3x de Mont Ventoux in een week opgefietst heeft hier zeker aan meegedragen) Maar het zwemmen, daar heb ik nog steeds een haat-liefde-verhouding mee… Maar het is gelukt!
Dit smaakte natuurlijk naar meer!
Daarom mijn doel voor 2022: Het finishen van een Hele Ironman!!

Overzicht

© Bearsports