1,9:90:20 Kilometers nvt D+
OD: 1,5:40:10 Kilometers nvt D+

Op zaterdag 10 juli vinden er sprint wedstrijden, team relays en Ironkids plaats. Op zondag 11 juli is er voor het eerst een halve triathlon en een olympische afstand.

Voor de informatie over de zaterdag, klik hier.

De halve triathlon vindt plaats op een supersnel parcours en bestaat uit 1,9km zwemmen in de Pietersplas, 90km fietsen over 6 rondes en 20km lopen over 4 rondes. Dat wil zeggen dat het voor publiek heel aantrekkelijk is om zonder moeite de atleten te volgen. Het maximaal aantal inschrijvingen zal beperkt zijn zodat het niet te druk wordt op het parcours.

De Olympische afstand vindt ook plaats op dit publieksvriendelijke parcours en bestaat uit 1,5km zwemmen, 40km fietsen (4 rondes) en 10km (2 rondes) lopen.

Daarnaast wordt er gewerkt met live-timing zodat ook de klassering tijdens elk onderdeel real time te volgen is. Deze tussentijden zijn te volgen via een groot beeldscherm, maar ook via de telefoon.

 

Direct inschrijven

Main partner
Partners

Programma

 • De halve triathlon bestaat uit 1900m zwemmen, 90km fietsen en 20km lopen.
 • De olympische afstand bestaat uit 1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen.

Zondag 11 juli 2021

8:00u
Halve triathlon
13:00u
Olympische afstand

Inschrijven

Halve Triathlon
€ 150,-
Olympische afstand
€ 65,-

Licenties

Voor alle afstanden, met uitzondering van de Ironkids,  is een licentie verplicht.

Een licentie is een wedstrijdlicentie van de NTB, KNWU en AU (dus geen basislicentie). Ook buitenlandse triathlonlicenties zijn geldig. De licentie moet bij het afhalen van het startbewijs getoond worden.
Indien je geen licentie hebt zul je een daglicentie moeten kopen. Deze daglicentie betaal je direct bij je inschrijving. De prijs van de licentie is afhankelijk van de afstand.

Bij de inschrijfprijs inbegrepen zijn:

 • tijdswaarneming (chip) met live timing
 • bewaakte garderobe en fietsstalling
 • verzorgingsposten
 • startnummer
 • Startnummer band
 • parkeerplaats
 • snel parcours
 • professionele medische ondersteuning
 • reddingsbrigade op het water
 • publieksvriendelijk parcours
 • mooie triathlon wedstrijd

Inschrijven

Algemene voorwaarden 043 triathlon

Opmerkingen bij inschrijfsysteem van de Triathlonbond:

 • Atletenlicentie
  • Een atletenlicentie is alleen aan te vragen als je basislidmaatschap van de NTB hebt of lid bent bij een Nederlandse Triathlon Vereniging.
  • Mocht je een Atletenlicentie willen hebben voor 2021, schaf die dan eerst aan voordat je je inschrijft voor de 043 Triathlon.
  • Als je geen atletenlicentie hebt dan wordt automatisch de daglicentie aan je inschrijving toegevoegd.
 • Andere Licentie (KNWU, Belgische Triathlonbond)
  • Log in op je account of maak een account aan
  • Voeg je licentie toe via je het dashboard van je account -> Koppelingen

Start 2 Tri

Ben jij al klaar voor je eerste triathlon?

Overweeg jij om een triathlon te doe maar weet je niet goed hoe te beginnen? Onder begeleiding van de ervaren en ruim opgeleide coaches van EDOsports maak je kennis met triathlon en zorgen zij er voor dat je de basisbeginselen van de triathlon onder de knie krijgt.
In 12 weken zorgt EDOsports er voor dat je goed voorbereid en vol vertrouwen aan de start staat van de 043 Triathlon.

Meer info via EDOsports

Combi-deal

In samenwerking met EDOsports hebben we een COMBI-DEAL voor de Olympic Distance.

Het combipakket kost € 152,- (inschrijving voor deze deal gaat via EDOsports)
Inbegrepen:

edosports

Informatie

Wedstrijdreglement

Op deze wedstrijd is het wedstrijdreglement van de NTB van toepassing. Een selectie van de belangrijkste regels hieruit staat hieronder.

 • Het dragen van een helm tijdens het fietsen is verplicht. De helm mag pas weer los op het moment dat de fiets is weggezet in de wisselzone, dus niet eerder losmaken.
 • Bevestig het startnummer dat je van de organisatie krijgt aan een elastieken band (zelf meenemen) of maak het met speldjes vast voorop je wedstrijdtenue (als je geen elastieken band hebt).
 • Bij de inschrijving ontvang je een fietssticker. Bevestig deze aan je zadelpen zodat deze goed leesbaar is voor de jury en organisatie.
 • Bied je fiets en helm ter controle aan bij de ingang van de wisselzone (helm op het hoofd en gesloten).
 • Zowel een tijdritfiets als een MTB is toegestaan. Schijfremmen zijn ook toegestaan.
 • Zorg dat je remmen goed afgesteld zijn en je helm onbeschadigd is.
 • Zet je fiets op de plaats met jouw nummer in de wisselzone.
 • Alleen deelnemers, op vertoon van hun startnummer, mogen in de wisselzone. De enige uitzondering is één ouder van een deelnemer aan de jongste  Ironkids serie, deze mag zijn/haar kind voorafgaand aan (niet tijdens) de wedstrijd begeleiden in de wisselzone, na toestemming van de wedstrijdjury.
 • Het dragen van een wetsuit is verplicht indien de watertemperatuur onder de 15,9 graden is. Als het water warmer dan 22 graden is, is een wetsuit verboden. Bij de ouder-kind triathlon en de Ironkids series is een wetsuit niet verplicht, indien de watertemperatuur onder de 15,9 graden is zal de wedstrijd worden omgezet in een run-bike-run.
  De organisatie behoudt zich het recht om in overleg met de wedstrijdjury zwemafstanden in te korten naargelang de weersomstandigheden.
 • Zorg dat je nummer bij het fietsen op je rug zit (er zit een startnummer band bij je inschrijving inbegrepen).
 • Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan
 • Het is een niet-stayer wedstrijd, er moet tijdens het fietsen een afstand van tenminste 10 meter tussen deelnemers zijn, tenzij er ingehaald wordt.
 • Stap vóór de wisselzone van je fiets.
 • Draag je startnummer bij het lopen op je borst.
 • Een fiets mag na afloop ook alleen worden meegenomen door de deelnemer zelf op vertoon van het bijhorende startnummer.

Licentie

Een daglicentie is nodig als je geen lid bent van een Triathlon Bond. Buitenlandse triathlonlicenties en een wedstrijdlicentie bij de Atletiek Unie, KNWU of KNZB zijn ook geldig. De daglicentie voor de kids is gratis.

Het wel of niet hebben van een licentie is niet van belang voor het bepalen van de startserie. Een licentie is voor alle series verplicht.

Wetsuit

Het dragen van een wetsuit is verplicht indien de watertemperatuur onder de 15,9 graden is. Als het water warmer dan 22 graden is, is een wetsuit verboden. Bij de ouder-kind triathlon en de Ironkids series is een wetsuit niet verplicht, indien de watertemperatuur onder de 15,9 graden is zal de wedstrijd worden omgezet in een run-bike-run.
De organisatie behoudt zich het recht om in overleg met de wedstrijdjury zwemafstanden in te korten naargelang de weersomstandigheden.

Heb je nog geen wetsuit? Via onze partner Lopers Company Maastricht zijn wetsuits te koop. Indien mogelijk komt hier binnenkort ook een mogelijkheid tot het huren van een wetsuit te staan.

Parkeren

Hier komt binnenkort meer informatie over de parkeermogelijkheden.

Tijdslimiet

Halve triathlon: na het fietsen 4:30u, maximale eindtijd 7:30u.
Olympische afstand: na het fietsen 2:30u, max eindtijd 4:00u.

Garderobe

Op het evenemententerrein nabij start, finish en aanmeldbureau is een bewaakte garderobe tent aanwezig.
In de startbescheiden die je bij het aanmeldbureau ontvangt zit een bagagelabel. Bevestig dit label aan je tas en lever hem in bij de garderobe tent.

Het nummer op het bagagelabel correspondeert met je startnummer.
De tas kan alleen opgehaald worden op vertoon van je startnummer.

Omkleden en douchen

Er staat een witte tent op het terrein met een gescheiden heren en dames kleedruimte.

Er is helaas geen mogelijkheid om te douchen.

Verzorgingsposten

Op het loopparcours zal één verzorgingspost per ronde zijn. Ook bij de finish is een verzorgingspost.

Afval

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door natuurliefhebbers en we krijgen de mogelijkheid om mooie paden in de natuur te beleven door de medewerking van Natuurmonumenten en andere natuurorganisaties. We verwachten van iedere deelnemer dat ze geen troep op de paden achterlaten, maar deze weggooien op de daarvoor aangewezen plekken bij de verzorgingsposten of finish. Ook sinaasappel- en bananenschillen blijven in de natuur achter. Indien je bewust iets weggooit op een andere plek, zal dit worden bestraft met diskwalificatie.

Podium

Halve triathlon
Heren   1 – 2 – 3
Dames  1 – 2 – 3

OD triathlon
Heren   1 – 2 – 3
Dames  1 – 2 – 3

Ouder – Kind (zaterdag)
Algemeen 1 – 2 – 3

Ironkids (zaterdag)
Meisjes 1-2-3
Jongens 1-2-3

Medische ondersteuning

Er is medische ondersteuning aan de finish en op het parcours door: Stichting Sportdokters.

Medische hulp nodig? Op het startnummer staat het telefoonnummer van de organisatie. Stuur je locatie via Whatsapp door, indien mogelijk.

Veel gestelde vragen

1. Wordt het startnummer opgestuurd?
Nee, deze kan op de wedstrijddag worden opgehaald nabij de finish.

2. Is het dragen van een wetsuit verplicht?
Het dragen van een wetsuit is verplicht indien de watertemperatuur onder de 15,9 graden is. Als het water warmer dan 22 graden is, is een wetsuit verboden. Bij de ouder-kind triathlon en de Ironkids series is een wetsuit niet verplicht, indien de watertemperatuur onder de 15,9 graden is zal de wedstrijd worden omgezet in een run-bike-run.

3. Is stayeren toegestaan?
Nee, het is een niet-stayer wedstrijd, er moet tijdens het fietsen voldoende afstand tussen deelnemers zijn.

4. Is een tijdritfiets of een MTB toegestaan?
Ja, zowel een tijdritfiets als een MTB is toegestaan. Kijk voor specifieke vereisten aan de fiets in het NTB wedstrijdreglement.

5. Zijn schijfremmen toegestaan?
Ja, schijfremmen zijn toegestaan.

6. Wie mogen er in de wisselzone komen?
Alleen deelnemers op vertoon van hun startnummer mogen in de wisselzone. De enige uitzondering is één ouder van een deelnemer aan de Ironkids geboortejaar 2013 t/m 2020 , deze mag zijn/haar kind voorafgaand aan (niet tijdens) de wedstrijd begeleiden in de wisselzone, na toestemming van de wedstrijdjury.

Een fiets mag na afloop ook alleen worden meegenomen door de deelnemer zelf op vertoon van het bijhorende startnummer.

Heb je nog vragen?
Kijk dan eens op onze ‘Veel gestelde vragen’ pagina.

Staat jouw vraag er niet tussen? Mailen mag ook: info@bearsports.nl

Parcours

Afstanden:

 • Halve triathlon:
  • 1.900m zwemmen
  • 90km fietsen (6 rondes van 15km)
  • 20km lopen (4 rondes)
 • OD triathlon:
  • 1.500m zwemmen
  • 40 km fietsen (4 rondes van 10km)
  • 10 km lopen (2 rondes)

Uitslagen 2021

Uitslagen zijn live te volgen op: ….

Uitslagen vorige edities

Overzicht

© Bearsports