Mount Everest Kilometers 8849 D+
Mont Blanc Kilometers 4809 D+

De LEKI Everest Challenge, beklim in 4 weken virtueel de Mount Everest (8849m) of de Mont Blanc (4809m).

Op 1 april (nee het is geen grap) gaan we de Mount Everest beklimmen en jij kan mee. We nemen daar 4 weken de tijd voor. Dat moet voldoende zijn om te acclimatiseren en de top te halen. Vind je onze plannen iets te ambitieus dan mag je ook de Mont Blanc mee beklimmen. Ook daar mag je 4 weken over doen. Omdat zowel Nepal als Frankrijk de grenzen voor ons laaglanders heeft gesloten gaan we dat gewoon vanuit thuis doen.

Hoe gaat het in zijn werk? Je loopt je rondjes in je eigen omgeving en registreert deze met behulp van Strava. Wij gebruiken deze Strava gegevens, in dit geval de hoogtemeters, om je vorderingen bij de beklimming vast te leggen.
Er zijn twee groepen met meerdere klassementen waarbij het hoogtemeter klassement het belangrijkste is. We meten ook afstand en snelheid maar die zijn ondergeschikt aan de hoogtemeters. Groep 1 is de groep die de Everest (8849m) gaat bedwingen in 4 weken en groep 2 is de groep die de Mont Blanc (4809m) verovert in diezelfde periode. Dit zijn de recentst gemeten hoogtes.

 

Main partner
Partners

Het idee

We starten op donderdag 1 april, vanaf dan heb je 4 weken om de een van de 2 bergen te bedwingen. Je hebt hiervoor tot en met 28 april de tijd. Je mag het aantal hoogtemeters verdelen in zoveel loopjes en kilometers als je zelf wilt.

Op de interactieve kaart zie je waar jij je op de berg bevindt. We beginnen op zeeniveau en klimmen dan door tot de top. In het klassement kan je zien hoeveel hoogtemeters, kilometers en op welke snelheid jij en de andere deelnemers gelopen hebben.

Hoe werkt het?

Nadat je bent ingeschreven krijg je een bevestigingsmail. Een paar dagen voor de start van het evenement krijg je een digitale nieuwsbrief. Hierin staan 2 dingen die jijzelf moet doen:

Nadat je dit gedaan hebt kun je gaan lopen. Zodra jij je activiteiten op Strava (lees bij het kopje Strava welke activiteiten meetellen) hebt gezet, worden deze automatisch overgenomen en ga je vooruit/omhoog op de parcourskaart.

Strava Club

Toestemming Strava
Er is voor deze wedstrijd in samenwerking met Legends Tracking een site ontwikkeld om bij te houden waar iedereen zich op het parcours van de Big Seven Marathons zich bevindt. Hiervoor hebben we je toestemming nodig tot het gebruik van jouw Strava data. Deze toestemming moeten wij hebben, anders kunnen we je helaas niet opnemen in de uitslagen. Als de uitslagen zijn opgemaakt zal de data weer van de server verwijderd worden en zullen wij hier verder geen gebruik meer van maken, dit dient alleen voor deze wedstrijd.

Let op!

Welke activiteiten tellen mee?
Als je een activiteit aan Strava toegevoegd hebt is het belangrijk dat deze in de juiste categorie staat. Voor The Big Seven tellen niet alle Strava-activiteiten mee.

 1. Activiteiten die op privé staan hebben wij geen toegang toe. Deze zullen dus ook niet meetellen in het klassement. Let er dus op dat de activiteiten zichtbaar zijn voor volgers of voor iedereen. Dit kan aangepast worden onder “Zichtbaarheid” bij het bewerken van de activiteit. Wil je om wat voor reden dan ook dat een bepaalde activiteit niet meedoet in het klassement, dan kun je deze activiteit bij zichtbaarheid op “alleen ik” zetten.
 2. Alleen activiteiten in de categorie “Hardloopsessie, Hike en Wandelen” zullen worden meegeteld. Zorg er dus voor dat je activiteiten ook in deze categorie staan. Let er verder op dat je niet per ongeluk een fietsrondje op hardlopen hebt staan. Dit is natuurlijk niet eerlijk ten opzichte van andere deelnemers.

Lid worden Strava Club

Lid worden van de Strava Club kan pas na dat je bent ingeschreven voor het evenement.

Inschrijven

Het evenement begint op donderdag 1 april en duurt tot en met woensdag 28 april.
Je kunt je inschrijven tot en met 19 april, alle Strava-activiteiten vanaf 1 april, worden dan meegeteld.

Inschrijfkosten € 10,- (exclusief verwerkingskosten van Larssie.com)

Nadat je via Larssie bent ingeschreven krijg je een bevestigingsmail met een link om een verzoek in te dienen tot de Stravaclub. In de week voorafgaand aan de wedstrijd volgt nog een e-mail met een link om ervoor te zorgen dat je op de Legends website in het klassement komt.

Inschrijven

Algemene voorwaarden

Hoogtemeters lopen

Waar kan ik in NL hoogtemeters lopen?

Bijna in elke provincie van het bijna vlakke Nederland kun je wel hoogtemeters maken:

https://www.alletop10lijstjes.nl/top-10-hoogste-bergen-in-nederland/

LEKI

Veel trailrunners zoeken de grenzen van hun kunnen op door aan (virtuele) trailrunwedstrijden mee te doen. Zo’n grote uitdaging kun je niet aangaan zonder het allerbeste materiaal en LEKI biedt het beste van het beste op het gebied van trailrunning stokken. Wist je dat LEKI #1 is op het gebied van Trail Running? Deze stokkenspecialist uit Duitsland maakt high-end stokken voor trailrunners die met de beste materialen veeleisende terreinen willen doorkruisen.

LEKI streeft ernaar om de ultieme, best presterende en innovatieve stokken aan te beiden. Dankzij de constante samenwerking met experts en professionele atleten zorgen LEKI producten voor de ultieme beleving. De passie van LEKI resulteert dan ook in slimme, goed ontworpen producten waarvan je consequent kunt genieten en vele jaren op kunt vertrouwen. Met meer dan 250 patenten heeft LEKI door de jaren heen meer innovaties geïntroduceerd en patenten aangevraagd dan welke andere fabrikant in de outdoor- en skiwereld ook. Door het volgen van deze filosofie en passie wordt LEKI tegenwoordig erkend als absolute wereldleider op het gebied van stokken en handschoenen.

Niet voor niets vertrouwen atleten van over de hele wereld op de kwaliteit van LEKI! Wist je bijvoorbeeld dat maar liefst 50% van alle podiumplekken tijdens de vier grootste UTMB races waren gevuld met LEKI atleten?

Trailrunning met LEKI stokken heeft voor elke sporter vier belangrijke voordelen:

 1. Meer Snelheid
 2. Meer uithoudingsvermogen
 3. Meer controle
 4. Blessure preventie

Meer weten over LEKI en diens trailrunning collectie? Ga naar leki.nl

uitslagen

Finishers

Nieuws

Klassementen en Prijzen

Er worden klassementen bijgehouden voor de beide bergen.  Maar we zien dit vooral als persoonlijke uitdaging voor alle deelnemers. De prijzen die beschikbaar worden gesteld door TCK Sports gaan daarom niet naar de snelste deelnemer, maar zullen worden verloot tussen iedereen die binnen 4 weken de top van de Mount Everest of de Mont Blanc heeft gehaald.

Veel gestelde vragen

Hoezo ben ik niet zichtbaar op de kaart?

Dit kan een aantal oorzaken hebben:

 • Je hebt ons (nog) geen toestemming gegeven om jouw strava-activiteiten in te zien.
 • Je hebt toestemming gegeven met het verkeerde Strava-account.

Indien je wel tussen de deelnemers staat, maar je nummer niet terugziet op de kaart betekent dit waarschijnlijk dat je achter iemand anders “verstopt” staat. Nadat jij of de persoon waar je achter staat weer verder gelopen is, zal je zichtbaar zijn op de kaart.

In Strava staan andere totalen dan op Legends Tracking

In Strava komen alleen weektotalen te staan. Bij Legends Tracking worden de totalen over de 4 weken bijgehouden. Ook Strava alleen de hardloopkilometers bij in de Stravaclub, terwijl voor ons klassement ook hike- en wandelactiviteiten meetellen.

Wij gebruiken Strava alleen ter communicatie, de totalen en snelheden die hier staan doen wij verder niets mee. Deze worden uit alle afzonderlijke activiteiten gehaald.

Een activiteit staat dubbel in Legends Tracking

Het kan heel soms voorkomen dat een loopje dubbel mee geteld wordt. Vaak wordt dit vanzelf weer weggehaald na een update. Je mag dit ook via mail naar info@bearsports.nl even laten weten.

Mijn Strava activiteit komt niet bij Legends Tracking erbij te staan

 1. Controleer eerst of je bij de deelnemers staat bij Legends Tracking.
 2. Controleer of je de activiteit in de juiste categorie hebt staan (Hardlopen/Hike/Wandelen, zichtbaar voor volgers of iedereen).
 3. Wacht een aantal uur, meestal worden activiteiten vrijwel direct overgenomen, maar soms zit hier wat tijd tussen.
 4. Staat hij er een paar later nog steeds niet tussen, stuur een e-mail naar info@bearsports.nl, dan controleren wij wat er fout gaat.

Overzicht

© Bearsports