42.2 Kilometers 750 D+
2x 21.1 Kilometers 300 D+
Estafette Kilometers variërend D+

De Heuvelland Marathon is anders dan andere marathons. De Heuvelland Marathon loopt in 2021 van Maastricht naar het hoogste punt van Nederland. Het is geen gewone marathon maar een natuurmarathon. Het parcours loopt overwegend over onverharde paden, maar is geen trailrun. Er zitten een aantal klimmetjes in met een totaal van 750 hoogtemeters. De start is op 42 m NAP en de finish op 326 m NAP.
Het parcours is door het heuvelachtige karakter pittiger dan de meeste marathons. De route gaat door de schitterende natuur van het Limburgse Heuvelland met geweldige uitzichten en pittoreske dorpjes.
Naast de hele marathon afstand zal ook een estafette vorm worden aangeboden voor teams van 4 of 2 personen (2x 21,1km).

In 2022 draaien we de looprichting weer om en loop je van het Drielandenpunt naar Maastricht. Het is natuurlijk mooi om de dubbel te volbrengen.

Direct Inschrijven

COVID-19 / Update 31-5-2021
Na de laatste persconferentie is gebleken dat evenementen pas weer mogelijk zijn vanaf 30 juni.
Daarom zal de Heuvelland Marathon nogmaals verplaatst worden. Nieuwe datum: 22 augustus 2021.

Reeds ingeschreven deelnemers voor de 2021-editie hebben een nieuwsbrief ontvangen. Lees hier wat je kunt doen met je inschrijving.

Main partner
Partners

Deelnemers voorgaande edities

Helaas hebben we de Heuvelland marathon al meerdere keren moeten verplaatsen en annuleren. Deelnemers zijn hier elke keer over geïnformeerd en hebben e-mails ontvangen wat ze kunnen doen met hun inschrijving. We zijn ons ervan bewust dat sommige deelnemers zelf niet meer weten wat ze met hun inschrijving hebben gedaan. Daarom kan je op de deelnemerslijst kijken of je staat ingeschreven of niet.

Bij de inschrijfpagina van de komende editie kan je door op “Deelnemers” te klikken zien of je staat ingeschreven voor de editie van 22 augustus. Sta je hier niet bij, dan ben je dus ook niet ingeschreven. Opgestuurde startnummers van maart 2020 zijn niet te gebruiken, bij de timing wordt gebruik gemaakt van een nieuw timingsysteem. Alle deelnemers op de deelnemerslijst ontvangen op 222 augustus hun startnummer.

Programma

Zondag 22 augustus 2021

Onderstaand tijdschema is onder voorbehoud i.v.m. mogelijke aanpassingen door corona-maatregelen.

8:00u
Bussen staan klaar nabij Drielandenpunt in Vaals
8:30u
Vertrek bussen naar de startlocatie in Maastricht
9:00u - 10:00u
Inleveren tasjes bij de start (= plastic zak met evt. jasje/trui)
10:00u
Start alle deelnemers
13:45u
Prijsuitreikingen
16:45u
Sluiting parcours

Inschrijven

Alle hieronder genoemde prijzen zijn exclusief Larssie inschrijfkosten. Larssie is het inschrijfsysteem waar wij gebruik van maken.

Uiterste inschrijfdatum

Inschrijven inclusief gepersonaliseerd startnummer is mogelijk t/m 15 augustus.

Van 15 augustus t/m 18 augustus is inschrijven beperkt mogelijk tegen een verhoogd tarief. (zonder gepersonaliseerd startnummer).

Marathon

Regular
€ 53

Duo's

Regular
€ 74,50

De wissel is halverwege. Locatie is Landsrade (Landsrade 3, Gulpen). Vervoer naar het wisselpunt dient door deelnemers zelf geregeld worden. De tweede helft van het parcours zal iets zwaarder zijn en bevat de meeste hoogtemeters.

Alle hieronder genoemde prijzen zijn exclusief Larssie inschrijfkosten. Larssie is het inschrijfsysteem waar wij gebruik van maken.

Estafette 4 personen

Regular
€ 112,50

Voor teams van 4 zijn de wissels op 9.9, 21.3 en 32km.
De afstanden worden dus: 9.9, 11.4, 10.7 en 10,2km.
Locaties: Cadier en Keer (Einderweg 17), Landsrade (Landsrade 3, Gulpen) en Cuba Libre (Aan de Boom 7, Vijlen).

Vervoer naar de wisselpunten dient door het team zelf geregeld te worden.

Alle hieronder genoemde prijzen zijn exclusief Larssie inschrijfkosten. Larssie is het inschrijfsysteem waar wij gebruik van maken.

Bedrijventeam

Regular
€ 120,-

Voor bedrijven hebben we een extra competitie. Dat is in de vorm van 4 personen die in estafette vorm de marathon afleggen.
Bedrijven kunnen zich op deze manier profileren als een gezond bedrijf met sportieve werknemers. Bedrijven die hieraan deelnemen krijgen een logo (met link) van hun bedrijf op de website.
Als bedrijf maak je kans op de grote Heuvelland Bedrijven Marathon wisselbokaal. Daag dus die andere bedrijven uit!

Alle hieronder genoemde prijzen zijn exclusief Larssie inschrijfkosten. Larssie is het inschrijfsysteem waar wij gebruik van maken.

Opties

 • Bij de inschrijving is dit T-shirt te bestellen voor € 19,50. Mogelijk tot 19 juli.
 • Busvervoer naar de start voor € 6,-

Inschrijven

Algemene voorwaarden Heuvelland Marathon

Informatie

Startnummers

De startnummers zullen na het sluiten van de inschrijving per post opgestuurd worden naar het opgegeven adres bij de inschrijving.

In tegenstelling tot eerdere berichten worden startnummers in 2021 niet opgestuurd.

 • Deelnemers met een busticket ontvangen hun nummer in Vaals, voor het instappen in de bus.
 • Deelnemers zonder busticket kunnen hun nummer op zondag 22 augustus bij de start in Maastricht afhalen.

Op de achterzijde van het startnummer zit de timing chip, dus het startnummer niet vouwen.

Eventueel bestelde t-shirts worden niet opgestuurd, maar kunnen in Vaals vooraf of na de wedstrijd worden opgehaald.

Parkeren

Finish
In Vaals kan er geparkeerd worden op het parkeerterrein van het drielandenpunt (Viergrenzenweg, 6291 BM Vaals). Dit kost € 2,- per dag. Vanaf hier vertrekken de bussen naar de start in Maastricht.

Start
In Maastricht kan er geparkeerd worden op het parkeerterrein van Geusselt Sportpark (Vijfkamp, Maastricht). Dit is gratis.

Vervoer naar de start

Omdat de finish op het Drielandenpunt in Vaals is en de start Maastricht is er de mogelijkheid om gezamenlijk met bussen van Vaals naar Maastricht gebracht te worden (alleen voor deelnemers en alleen voor de start). Dit kan ook met eigen vervoer. Vervoer met de bus kan men bij inschrijving aangeven en kost € 6,- extra.

Parkeren wisselpunten

Duo's en Teams

Duo’s en teams ontvangen één startnummer en een startnummerband. De startnummerband, waar het startnummer aan vast zit, kan bij het wisselpunt eenvoudig worden los geklikt en doorgegeven worden aan de volgende loper.

Dropbag

Bij de start is er de mogelijkheid om een tasje in te leveren bij de organisatie. Het tasje is bedoeld om een jasje of trui in te doen voor de start. De organisatie zal de plastic tasjes bij de start verstrekken. Aan je startnummer zit een dropbag label om aan je tasje te hangen, zodat we weten dat deze van jou is.

Let op! De tasjes zijn gewone plastic zakken met beperkt volume (60cm x 40cm). De organisatie vervoert de tasjes naar de finish waar ze na afloop opgehaald kunnen worden op vertoon van het startnummer.

Grotere tassen kunnen voor het vertrek van de bussen in Vaals gestald worden in de bewaakte garderobe of in de eigen auto.

Tijdslimiet

We hanteren een limietsnelheid van 6,5km, hierna zullen de verkeersregelaars weg zijn en verzorgingsposten opgeruimd worden. Ook zullen routemarkeringen weggehaald worden. Deze limiettijd houdt in dat de posten op onderstaande tijd gesloten worden.

 Cadier en Keer 11:30u (9,7km)
 Terlinden 12:30u (16,1km)
 Landsrade 13:15u (21,3km)
 Vijlen 15:00u (32km)
 Finish 16:45u (42,2km)

Garderobe

Bij de finish is een bewaakte garderobetent aanwezig. Hier is het mogelijk om per deelnemer één tas in te leveren. Losse voorwerpen en/of meerdere tassen worden niet aangenomen.

Omkleden en douchen

Er is helaas geen gelegenheid tot omkleden of douchen (ivm de corona maatregelen).

Kom in sportkleding naar Vaals/Maastricht.

Welke schoenen?

Met welke schoenen loop je een natuurmarathon?
Het parcours is zowel verhard (30%) als onverhard (70%). De tweede helft is de zwaarste helft met de meeste hoogtemeters. Ook zijn er af en toe wat ruigere paden, maar over het algemeen zijn de onverharde paden breed en goed begaanbaar. Bij droog weer zou het volstaan om je ‘gewone’ hardloopschoenen die je ook op de weg draagt te gebruiken. Bij nat weer kunnen de onverharde paden natuurlijk flink modderig worden en kan profielzolen geen kwaad. Bij de afgelopen editie kwamen trailschoenen goed van pas door de natte omstandigheden.

Limburg staat ook bekend om zijn vettige modder, dus profiel is zeker aan te raden.

Medaille

Alle deelnemers die finishen krijgen een medaille. Deelnemers die ook in 2019 gefinisht zijn kunnen na afloop hun medailles combineren.

Ook de nieuwe medaille van 2021 zal op de medaille van 2019 passen. De medailles van 2020 en 2021 zijn helaas niet te combineren.

Verzorgingsposten

Er zijn onderweg 6 verzorgingsposten (op 10, 16, 21.3, 26.5, 32 en 37km) en 1 bij de finish.

Locaties:

1 – Cadier en Keer (Einderweg 17) – 10km
2 – De Zeute Aardbei (Karsvelderweg, Reijmerstok) – 16km
3 – Landsrade (Landsrade 3, Gulpen) – 21,3km
4 – Mechelen (Fokkebroekweg, Mechelen) – 26,5km
5 – Cuba Libre (Aan de Boom 7, Vijlen) – 32km
6 – Vijlenerbos (Epenerbaan, Vaals) – 37km

Bij de posten 2 – De Zeute Aardbei en 6 – Vijlenerbos wordt alleen water en eventueel Enervit sportdrank uitgedeeld.

De overige verzorgingsposten zijn uitgerust met:

 • Water
 • Enervit Sportdrank
 • Cola
 • Bananen
 • Sinaasappels
 • Tucs
 • Winegums

Wellicht dat er in het eten nog wijzigingen plaatsvinden i.v.m. Corona.

Afval

Deze marathon wordt georganiseerd door natuurliefhebbers en we krijgen de mogelijkheid om mooie paden in de natuur te beleven door de medewerking van Natuurmonumenten en andere natuurinstanties. We verwachten van iedere deelnemer dat ze geen troep op de paden achterlaten, maar deze weggooien op de daarvoor aangewezen plekken bij de verzorgingsposten of finish. Ook sinaasappel- en bananenschillen blijven in de natuur achter. Indien je bewust iets weggooit op een andere plek, zal dit worden bestraft met diskwalificatie.

Podium

1e – 2e – 3e plaats heren/dames solo

1e – 2e – 3e plaats heren duo’s
1e – 2e – 3e plaats mixed duo’s
1e – 2e – 3e plaats dames duo’s

1e – 2e – 3e plaats teams (alleen overall)

1e – 2e – 3e plaats bedrijven teams (alleen overall)

Medische ondersteuning

Er is medische ondersteuning aan de finish en op het parcours door: Stichting Sportdokters.

Medische hulp nodig? Op het startnummer staat het telefoonnummer van de organisatie. Stuur je locatie via Whatsapp door, indien mogelijk.

Veel gestelde vragen

Heb je nog vragen?
Kijk dan eens op onze ‘Veel gestelde vragen’ pagina.

Staat jouw vraag er niet tussen? Mailen mag ook: info@bearsports.nl

Nieuws

Trainingslopen

Trainen voor de Heuvelland Marathon met Jo Schoonbroodt:

Er zullen door corona geen voorbereidende trainiongslopen worden georganiseerd..

De trainingen starten om 9:30u en zullen verzorgd worden door Jo Schoonbroodt www.jogger.tk , meermaals Nederlands kampioen marathon, halve marathon en wereldrecord houder op de 6 uurs-loop in zijn leeftijdsklasse.

De trainingen zijn open voor iedereen en de snelheid ligt rond de 10 à 11 km/u. Het is een heen en weer training. Dat wil zeggen dat mensen eerder kunnen omkeren en dan later weer opgepikt/ingehaald worden door de groep. Een training bevat een gedegen opbouw en structuur (Warming-Up, Kern, Cooling-Down). Deelname is gratis en self supporting.

Aanmelden is verplicht.

Wij bekijken op dit moment nog of het mogelijk is om onder huidige omstandigheden de trainingslopen te organiseren.

Aanmelden trainingslopen

Parcours en GPX

Hoogteprofiel

Uitslagen 2021

De uitslagen zullen zo snel mogelijk na de wedstrijd op de website komen te staan.
Uitslagen en passages op tussenpunten zullen ook live te volgen zijn via een nog bekend te maken link.

Uitslagen vorige edities

Ook vrijwilliger zijn bij een Bearsports evenement?

Dat kan!

Laat het ons weten via de mail.

Ik meld me aan voor de Bearsports Crew

Overzicht

© Bearsports