The Big Seven: Loop in 13 weken de 7 grootste marathons ter wereld!

De zeven grootste? Ja dat lees je goed, het is nog niet officieel bekend gemaakt, maar de Heuvelland Marathon hoort natuurlijk ook gewoon in dit rijtje te staan. Naast Tokyo, Boston, Londen, Berlijn, Chicago en New York loop je dus ook virtueel door Maastricht. Door je activiteiten te uploaden zijn je vorderingen zichtbaar op de parcourskaarten van de marathons. In totaal leg je 295,4km af in 13 weken. Dit zijn 22,7km per week. Ondertussen kan je ook meedoen aan leuke challenges.

Voor degenen die dit te makkelijk vinden maken we ook een klassement op waarbij je om de week een hele marathon loopt als een activiteit.

Voltooi jij binnen 13 weken alle marathons, dan krijg je de enige echte Big Seven medaille!

Interactieve Routekaart

 

Main partner
Partners

Het idee

We starten op maandag 23 november, vanaf dan heb je 13 weken om de totale afstand van de 7 marathons, oftewel 295,4km te lopen. Je hebt hiervoor tot en met 21 februari de tijd. Je mag de afstand verdelen in zoveel loopjes als je zelf wilt. Als jij gemiddeld 22,72km per week loopt volbreng je de hele afstand en sturen wij je de enige echte Big Seven medaille op.

Op de interactieve kaart zie je waar jij je op de parcoursen van de marathons bevindt. Het begint in Tokyo, en vervolgens loop je in Boston, Londen, Berlijn, Chicago, en New York. Als laatste marathon loop je de Heuvelland Marathon. Nadat je de finish bereikt hebt van een marathon verspring je vanzelf naar het parcours van de volgende marathon. In het klassement kan je zien hoeveel kilometers jij en de andere deelnemers gelopen hebben. Wie het eerst de 295,4km loopt zal gehuldigd worden.

Klinkt dit te eenvoudig, dan hebben we ook een klassement waarin lopers elke 2 weken een hele marathon lopen. Dus niet alleen virtueel, maar daadwerkelijk 7 activiteiten van 42,195km. Degene die deze 7 marathons het snelst loopt zal hiervoor gehuldigd worden en een prijs ontvangen.

Hoe werkt het?

Nadat je bent ingeschreven krijg je een bevestigingsmail. Hierin staan 2 dingen die jijzelf moet doen:

Nadat je dit gedaan hebt kun je gaan lopen. Zodra jij je activiteiten op Strava (lees bij het kopje Strava welke activiteiten meetellen) hebt gezet, worden deze automatisch overgenomen en ga je vooruit op de parcourskaart.

Strava Club

Toestemming Strava
Er is voor deze wedstrijd in samenwerking met Legends Tracking een site ontwikkeld om bij te houden waar iedereen zich op het parcours van de Big Seven Marathons zich bevindt. Hiervoor hebben we je toestemming nodig tot het gebruik van jouw Strava data. Deze toestemming moeten wij hebben, anders kunnen we je helaas niet opnemen in de uitslagen. Als de uitslagen zijn opgemaakt zal de data weer van de server verwijderd worden en zullen wij hier verder geen gebruik meer van maken, dit dient alleen voor deze wedstrijd.

Let op!

Welke activiteiten tellen mee?
Als je een activiteit aan Strava toegevoegd hebt is het belangrijk dat deze in de juiste categorie staat. Voor The Big Seven tellen niet alle Strava-activiteiten mee.

 1. Activiteiten die op privé staan hebben wij geen toegang toe. Deze zullen dus ook niet meetellen in het klassement. Let er dus op dat de activiteiten zichtbaar zijn voor volgers of voor iedereen. Dit kan aangepast worden onder “Zichtbaarheid” bij het bewerken van de activiteit. Wil je om wat voor reden dan ook dat een bepaalde activiteit niet meedoet in het klassement, dan kun je deze activiteit bij zichtbaarheid op “alleen ik” zetten.
 2. Alleen activiteiten in de categorie “Hardloopsessie” zullen worden meegeteld. Zorg er dus voor dat je activiteiten ook in deze categorie staan. Let er verder op dat je niet per ongeluk een fietsrondje op hardlopen hebt staan. Dit is natuurlijk niet eerlijk ten opzichte van andere deelnemers.

Lid worden Strava Club

Lid worden van de Strava Club kan pas na dat je bent ingeschreven voor het evenement.

Inschrijven

Het evenement begint op maandag 23 november en duurt tot en met zondag 21 februari.
Je kunt je inschrijven tot en met 4 januari, alle Strava-activiteiten vanaf 23 november, worden dan meegeteld.

Inschrijfkosten € 30,- (exclusief verwerkingskosten van Larssie.com)

Nadat je via Larssie bent ingeschreven krijg je een bevestigingsmail met een link waarin je toestemming geeft voor het gebruik van jouw strava-activiteiten voor het klassement. En een link om een verzoek in te dienen tot de Stravaclub. In de week voorafgaand aan de wedstrijd volgt nog een e-mail met de laatste informatie.

Inschrijven

Algemene voorwaarden

Weekly Challenges

Challenges
Elke week krijgen jullie een aantal challenges. Meedoen aan de challenges is optioneel. En dient alleen ter verhoging van de amusementswaarde.

Iedere maandagochtend zullen wij de challenges voor de betreffende week bekend maken met een bericht in de Stravagroep.

Om het voor ons overzichtelijk te houden zijn er een aantal voorwaarde waaraan elke challenge moet voldoen:

 • In de titel van je Strava-activiteit zet je “#challenge1” (indien het nummer van de challenge, nummer 1 is)
 • Voor elke challenge voeg je een foto toe aan je Strava-activiteit.
 • Je staat het Bearsports Stravaprofiel toe om jou te volgen

tussenstanden en uitslagen

Het ULTIMATE klassement, waarbij de deelnemers per 2 weken één hele marathon lopen, wordt na elke twee weken geupdate.

Ultimate Eindstand

Finishers The Big Seven

Nieuws

Klassementen en Prijzen

Er worden in 2 klassementen prijzen toegekend:

Hiervoor heeft onze partner Ultrarun-store mooie prijzen ter beschikking gesteld. Ultrarun-store is DE online shop voor Ultra, trail, en roadrunning. Ultrarun is importeur/distrubuteur van de merken Raidlight, Vertical en Ultraspire.

Veel gestelde vragen

Hoezo ben ik niet zichtbaar op de kaart?

Dit kan een aantal oorzaken hebben:

 • Je hebt ons (nog) geen toestemming gegeven om jouw strava-activiteiten in te zien.
 • Je hebt toestemming gegeven met het verkeerde Strava-account.

Indien je wel tussen de deelnemers staat, maar je nummer niet terugziet op de kaart betekent dit waarschijnlijk dat je achter iemand anders “verstopt” staat. Nadat jij of de persoon waar je achter staat weer verder gelopen is, zal je zichtbaar zijn op de kaart.

Wanneer telt mijn marathon mee voor het klassement?

Loop je mee voor het klassement waar je om de week een hele marathon loopt, dan moet deze marathon hieraan voldoen:

 • De activiteit is minimaal 42,195km. Let erop dat een activiteit op je horloge soms net iets langer kan zijn, dan dat Strava laat zien, loop dus nog even 10 tot 20 meter door, zodat je zeker weet dat je genoeg hebt.
 • Het is één Strava-activiteit. Deze mag tussendoor gepauzeerd zijn, maar is wel echt een activiteit.
 • Voor het klassement wordt de verstreken tijd geteld. Heb je tussendoor een half uur op een bankje gezeten, geen probleem, maar die tijd wordt er wel bijgeteld.

In Strava staan andere totalen dan op Legends Tracking

In Strava komen alleen weektotalen te staan. Bij Legends Tracking worden de totalen over de 13 weken bijgehouden.

Wij gebruiken Strava alleen ter communicatie, de totalen en snelheden die hier staan doen wij verder niets mee. Deze worden uit alle afzonderlijke activiteiten gehaald.

Een activiteit staat dubbel in Legends Tracking

Het kan heel soms voorkomen dat een loopje dubbel mee geteld wordt. Vaak wordt dit vanzelf weer weggehaald na een update. Je mag dit ook via mail naar info@bearsports.nl even laten weten.

Mijn Strava activiteit komt niet bij Legends Tracking erbij te staan

 1. Controleer eerst of je bij de deelnemers staat bij Legends Tracking.
 2. Controleer of je de activiteit in de juiste categorie hebt staan (Hardloopsessie, zichtbaar voor volgers of iedereen).
 3. Wacht een aantal uur, meestal worden activiteiten vrijwel direct overgenomen, maar soms zit hier wat tijd tussen.
 4. Staat hij er een paar later nog steeds niet tussen, stuur een e-mail naar info@bearsports.nl, dan controleren wij wat er fout gaat.

Hoe wordt de snelheid van een activiteit berekent?

Hier maken we onderscheid tussen activiteiten voor het totaalklassement en marathons voor het klassement waar om de week een hele  marathon gelopen wordt.

 • Totaalklassement
  Hier wordt de bewegingstijd geteld. Als je een loopje tussendoor pauzeert wordt deze tijd niet meegeteld. Aan het snelheidsklassement zit verder geen prijs verbonden, dit wordt alleen weergegeven ter informatie.
 • Marathonklassement
  Hier wordt de verstreken tijd geteld. Het is geen probleem om een activiteit te pauzeren, maar deze tijd wordt wel meegeteld bij jouw totale marathontijd.

Overzicht

© Bearsports