Virtual Grizzly100: wie loopt de meeste aantal kilometers in 30 dagen

Bij de Virtual Grizzly100 loop je vanaf 1 juni in 30 dagen zoveel mogelijk kilometers. Je moet in 30 dagen minimaal 100km lopen. Dat is gemiddeld 23,33km per week. Meer mag dus ook. Nadat je bent ingeschreven nodigen we je uit om lid te worden van onze Strava club (is gratis) en elke keer als je gelopen hebt kun je je afstand uploaden naar Strava.

Er zullen klassementen worden opgesteld voor: de langste afstand, de snelste loper en de deelnemer met de meeste hoogtemeters.

De vorderingen van elke deelnemer zullen na elke loop op een kaart van het 100km lange Grizzly100 parcours bijgewerkt worden zodat zichtbaar wordt waar iedereen zich (virtueel) bevindt, net alsof iedereen met een GPS tracker loopt.

De Routekaart

Main partner
Partners

Hoe werkt het?

Wij maken een groep in Strava voor de Virtual Grizzly waarin je dagelijks de resultaten van alle deelnemers kunt volgen. Elke dag zullen de vorderingen van elke deelnemer te volgen zijn op een kaart met het werkelijke parcours van de Grizzly100. Om het geheel nog wat visueler te maken zullen er op diverse punten langs het parcours foto’s te zien of extra informatie te lezen zijn van dat specifieke punt op de route.
Er zullen klassementen worden opgesteld voor: de langste afstand, de snelste loper en de deelnemer met de meeste hoogtemeters. Degene die na 30 dagen de langste afstand heeft ontvangt van ons de gele trui. Degene die de hoogste gemiddelde snelheid heeft afgelegd ontvangt de groene trui en degene met de meeste hoogtemeters per km ontvangt de bolletje trui. Elke week zullen er additionele opdrachten zijn waarmee je extra kilometers en/of hoogtemeters kunt verdienen. Iedereen die 100km in 30 dagen haalt krijgt na afloop een speciale buff thuis gestuurd.

Waarom is dit leuk? Het is leuk om je loop prestaties te vergelijken met andere lopers. Elke week bouwen we leuke opdrachten in waarmee je extra punten (lees kilometers) kunt verdienen. Dus niet alleen de langste afstand of de hoogste snelheid telt. Ook voor baan atleten kan dit dus een leuke uitdaging zijn. Sprinters kunnen meedingen naar de groene (sprinters) trui. Voorwaarde is dat er na 30 dagen 100km is afgelegd en dat dit met Strava is bijgehouden.

Klassementen:

Op afstand en hoogtemeters is er alleen een algemeen klassement en alleen bij het snelheidsklassement is er zowel een apart heren als een dames klassement.

Challenges
Met een challenge (opdracht) kun je extra kilometers en/of hoogtemeters verdienen. Dit wordt per challenge apart bepaald. Een challenge bestaat uit een opdracht tijdens het lopen. Soms vragen we je een foto te maken van iets dat je tijdens het lopen passeert of een andere ludieke opdracht. Laat je verrassen!

Deelname

Neem de uitdaging aan en loop 100km in 30 dagen in een virtuele race tegen andere lopers.
Elke dag zal de tussenstand opgemaakt worden in Strava.
Volg je eigen vordering op het virtuele parcours van de Grizzly100 alsof je met je eigen tracker loopt.
Elke week krijg je meerdere (vrijwillige) challenges waarmee je extra kilometers kunt verdienen.
Iedereen die de 100km grens in die 30 dagen passeert krijgt een speciale Buff thuis gestuurd.

Optioneel kun je een authentieke Grizzly100 medaille bijbestellen(beperkt beschikbaar).

Inschrijven

De wedstrijd begint op 1 juni. De gelopen kilometers in juni worden geteld.

Inschrijfkosten € 25,- (exclusief verwerkingskosten van Larssie.com (inschrijfmodule))

Nadat je via Larssie bent ingeschreven krijg je een link om jezelf toe te voegen aan de Virtual Grizzly100 Stravaclub. In de week voorafgaand aan de wedstrijd volgt nog een e-mail met de laatste informatie en een link waarin je toestemming geeft voor het gebruik van jouw strava-activiteiten voor het klassement.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Algemene voorwaarden

Weekly Challenges

Challenges
Elke week krijgen jullie een aantal challenges. Naast dat dit natuurlijk heel leuk is om te doen, is het mogelijk om hiermee bonus kilometers of hoogtemeters te verdienen. Twijfel je of je de 100km gaat halen, dan is dit de manier om jou te helpen om over de finish te komen. Het meedoen aan de challenges is optioneel.

Voordat een nieuwe week begint mailen wij de nieuwe challenges en we zetten de challenges online op Facebook, onze website en bij de Stravaclub.
Bij de challenge zal worden gezet wat de vereisten zijn om de challenge te volbrengen. Bij een aantal challenges zullen we de 5 leukste uitkiezen en belonen met extra bonus kilometers of hoogtemeters.
Om het voor ons overzichtelijk te houden willen we je vragen om in de beschrijving van je Strava-activiteit “#challenge1” (indien het nummer van de challenge, nummer 1 is) te zetten. Je mag meerdere challenges in een activiteit doen.

Week 1

Challenges week 1
Deze challenges gelden van maandag 1 juni t/m zondag 7 juni en zijn optioneel.
Het maakt niet uit in welke volgorde je ze doet en ook nog op welke dag je ze deze week loopt.

Challenge 1: Loop langs een Kasteel(tje) en maak een selfie met het kasteel op de achtergrond.

Challenge 2: Ga tijdens je looprondje op de foto met een dier.

Challenge 3: Teken een figuurtje in Strava (zie hier voor uitleg en inspiratie).

Challenge 4: Loop door de Schoolstraat.

Challenge 5: Neem tijdens een hardlooprondje 5 stukken zwerfafval mee en gooi het in een prullenbak (maak er een foto van).

Fun-fact:
1 juni is het de Dag van het Kasteel
5 juni is het de Dag van het Milieu

Week 2

Challenges week 2
Deze challenges gelden van maandag 8 juni t/m zondag 14 juni en zijn optioneel.
Het maakt niet uit in welke volgorde je ze doet en ook nog op welke dag je ze deze week loopt.

Challenge 1: Teken je initialen in Strava. Voorletters van Voor en Achternaam zijn voldoende.

Challenge 2: Loop een hardlooprondje met een knuffelbeer (inclusief foto natuurlijk ;))

Challenge 3: Loop door de Dorpstraat (foto ;))

Challenge 4: Maak gebruik van een openbare speeltuin (glijbaan, etc.). Oftewel Have Fun! (foto/filmpje als bewijs).

Challenge 5: Loop door de regen (foto ;))

Fun-fact:
10 juni is het Buitenspeeldag

Let op!
Zet op Strava in de titel bijvoorbeeld #challenge1 of #challenge1+3.
Zo kunnen wij het controleren en bekijken

Week 3

Challenges week 3
Deze challenges gelden van maandag 15 juni t/m zondag 21 juni en zijn optioneel.
Het maakt niet uit in welke volgorde je ze doet en ook nog op welke dag je ze deze week loopt.

Challenge 1: Teken een hartje voor 21 juni (vaderdag)

Challenge 2: Loop door de Molenstraat of loop langs een Molen

Challenge 3: Maak een foto van jezelf als een angstaanjagende Grizzly in een bosrijke omgeving

Challenge 4: Loop zichtbaar met een eerder verkregen medaille

Challenge 5: Ga op de foto met een vuilniswagen of vuilnisman

Fun-fact:
17 juni is Garbage Man Day
21 juni is het vaderdag

Week 4

Challenges week 4
Deze challenges gelden van maandag 22 juni t/m dinsdag 30 juni en zijn optioneel.
Het maakt niet uit in welke volgorde je ze doet en ook nog op welke dag je ze deze week loopt.

Challenge 1: Teken een bloemetje met Strava

Challenge 2: Loop in het donker (foto)

Challenge 3: Draag Bearsports uit tijdens een hardlooprondje, dat mag vanalles zijn. Bijvoorbeeld door langs een bedrijf te lopen met Beer in de naam. Door met een T-shirt van Bearsports te lopen. Door een beer te tekenen. (foto als bewijs)

Challenge 4: Loop door de Kerkstraat of langs een Kerk (foto)

Challenge 5: Loop duidelijk zichtbaar met 2 verschillende sokken (foto)

Challenge 6: Loop ergens door water (beek/zee/rivier/plas) (foto of filmpje)

Challenge 7: Ga op de foto met al je sportschoenen (foto)

Nieuws

Strava Club

Toestemming Strava
Er is voor deze wedstrijd in samenwerking met Legends Trails een site ontwikkeld om bij te houden waar iedereen zich op het parcours van de Grizzly100 zich bevindt. Hiervoor hebben we je toestemming nodig tot het gebruik van jouw Strava data. Deze toestemming moeten wij hebben, anders kunnen we je helaas niet opnemen in de uitslagen. Als de uitslagen na 30 juni zijn opgemaakt zal de data weer van de server verwijderd worden en zullen wij hier verder geen gebruik meer van maken, dit dient alleen voor deze wedstrijd.
Sta jij ingeschreven en heb je nog geen link ontvangen? Mail ons dan. 

Welke activiteiten tellen mee?
Als je een activiteit aan Strava toegevoegd hebt is het belangrijk dat deze in de juiste categorie staat. Voor de Virtual Grizzly100 tellen niet alle Strava-activiteiten mee.

  1. Activiteiten die op “Privé” staan hebben wij geen toegang toe. Deze zullen dus ook niet meetellen in het klassement. Let er dus op dat de activiteiten zichtbaar zijn voor volgers of voor iedereen. Dit kan aangepast worden onder “Zichtbaarheid” bij het bewerken van de activiteit. Wil je om wat voor reden dan ook dat een bepaalde activiteit niet meedoet in het klassement, dan kun je deze activiteit bij zichtbaarheid op “alleen ik” zetten.
  2. Alleen activiteiten in de categorie “Hardloopsessie” en “Hiken” zullen worden meegeteld. Zorg er dus voor dat je activiteiten ook in deze categorie staan. Let er verder op dat je niet per ongeluk een fietsrondje op hardlopen hebt staan. Dit is natuurlijk niet eerlijk ten opzichte van andere deelnemers.

Verschillende Klassementen
Je kan meestrijden in verschillende klassementen tijdens de Virtual Grizzly100.

  1. Afstand: Iedereen die 100km binnen een maand loopt heeft de virtuele finishlijn gehaald en krijgt de mooie Bearsports Buff thuisgestuurd. Maar de wedstrijd stopt hier niet. We zullen bijhouden wie aan het eind van de maand de meeste kilometers achter zijn naam heeft staan. Hij of zij is de winnaar van het afstandsklassement.
  2. Hoogtemeters: Ben je een echte berggeit dan is dit klassement er speciaal voor jou. Wie zorgt ervoor dat hij/zij aan het eind van de maand de meeste hoogtemeters bij elkaar heeft gesprokkeld? Dit wordt de winnaar van het hoogtemeterklassement.
  3. Snelheid: Al die lange afstanden niets voor jou? Hoogtemeters niet aan jou besteedt? Loop je het liefst zo vlak en kort mogelijk? Dan is dit jouw klassement. Hiervoor moet je wel doorlopen. Degene die aan het eind van de maand de hoogste gemiddelde snelheid heeft mag zich de winnaar noemen van het snelheidsklassement. Hierin zal zowel de snelste man als de snelste vrouw gehuldigd worden. Voorwaarde is wel dat je minimaal 100km gelopen hebt.

Overzicht

© Bearsports