Instinct trailvest

Trailrunner: Roel Jacobs
Woonplaats: Riemst

De ambition trailvest van Instinct die me gevraagd werd om te testen wordt op de website aangeschreven als de nieuwe standaard voor 10kilometer tot en met ultra afstanden. Momenteel zit ik zelf in volle voorbereiding op de Beartrail wedstrijd van 58km in ‘s Gravenvoeren. Ik heb de Trailvest in de afgelopen weken zowel getest op training als in wedstrijd. De langste afstand die ik er momenteel mee gedaan heb ik 40km.
Wat onmiddellijk opvalt aan deze trailvest als je hem aantrekt is het ergonomische design. Hij voelt aan als een soort second skin. Je merkt niet dat je hem om hebt. Het elastische tussenstuk dat de voor en de achterzijde van de trailvest verbind zorgt voor de perfecte omsluiting om je romp. Zowel je beweeglijkheid als je ademhaling worden op geen enkele manier gehinderd. De pasvorm kan makkelijk aangepast worden via een elastische veter die aangetrokken kan worden vanaf de zijkant.

Een volgende aspect van de trailvest wat er uit springt is de plaatsing van de trailstokken. Je kan ze wegbergen op verscheidene manieren en verscheidene plaatsen. Mijn voorkeur ging uit naar de voorzijde vlak naast de softflask houders. Hier kan je ze makkelijk afnemen en terugplaatsen via 2 elastische lussen.
De compartimenten om spullen in op te bergen zoals je softflasks en energie gelletjes aan de voorzijde zijn ook goed geplaatst. Enkel de diepte van de softflaskhouder is niet zo optimaal. De softflask steekt iets of wat uit de houder waardoor de drinktuit niet mooi op z’n plaats blijft wanneer de flask half leeg is. De bovenste pocket aan de achterzijde is daarnaast weer handig omdat je hier je regenjack binnen handbereik kan opbergen. Het laatste compartiment om dingen in op te bergen dat zich aan de achterzijde onderaan de trailvest bevindt is dan weer al lopend iets minder bereikbaar maar wel voldoende groot om spullen in op te bergen die je niet onmiddellijk nodig hebt zoals een veiligheidsdeken, hoofdlamp, e.d.

Als slotconclusie geef ik mee dat deze Trailvest uitblinkt door z’n ergonomische design en z’n variabiliteit in gebruik voor alle afstanden van een korte snelle Trail t.e.m. een Ultratrail.

Er resten nu nog 2 weken tot de Beartrail in Voeren. De vorm blijft in stijgende lijn gaan en ik kijk ernaar uit om de vest te gebruiken bij de Ultratrail van 58km. Aan allen die aanwezig zullen zijn wens ik veel succes. Ik zou zeggen. Leave the Road and Hit the Trails!!!

Overzicht

© Bearsports