11km | 20km | 30km | 43km

Terhills Maasmechelen

Zondag 8 december 2024

Op zondag 8 december vindt de Terhills Trail plaats.

Terhills ligt op de voormalige mijnsite van Eisden in het hart van de Euregio. Het parcours loopt door Nationaal Park de Hoge Kempen, het enige Nationale Park van België. Gevormd door haar verleden als industriële mijn- en grindontginningssite, wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke verzichten vanop de mijnterrils.

Een levende herinnering aan het Limburgse steenkoolmijnverleden. Vandaag de dag ziet het landschap er helemaal anders uit en kan je hier genieten van een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ met spectaculaire panorama’s. Bij spectaculaire panorama’s horen ook spectaculaire trails. Net als andere jaren zijn de afstanden 30, 20, 11km en nieuw is de 43km.

Via het Facebook event ben je steeds als eerste op de hoogte van de nieuwste updates over dit event.

PROGRAMMA

Adres: Bostulpstraat 2/Y, 3630 Maasmechelen, België

Zondag 8 december

08:00  Aanmeldbureau open
09:30  Start 43km
09:45  Start 20km
09:50  Start 11km
10:15  Start 30km
 
 
*programma onder voorbehoud 
 

INSCHRIJVEN

Inschrijvingen zijn nog niet geopend. 

Bij de prijs inbegrepen zijn: een volledig uitgepijlde route, verzorgingsposten, startnummer, (live) tijdsregistratie, parkeerplaats, veilige oversteekplaatse en een fantastische omgeving.

Een finisher medaille en/of hardloop t-shirt zijn bij te bestellen bij de inschrijving. De inschrijvingen verlopen via SQM Time | Passion For Sports.

INFORMATIE

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Passionforsports.eu (inschrijfmodule).

Er kan (beperkt) geparkeerd worden bij de voetbalclub FC Ümitspor Maasmechelen. Verder is er een groot parkeerterrein op het Europaplein in Maasmechelen (600 meter lopen).

Aan de kant van de weg in de omliggende straten kan op verschillende plekken ook geparkeerd worden, denk hierbij wel aan de bewoners, blokkeer geen opritten en zet de auto alleen neer op plekken waar dit toegestaan is. Er zijn geen extra ontheffingen vanwege de wedstrijd en de politie kan controleren op fout parkeren.

Het parcours sluit om 15:30, dit betekent dat de 43km een tijdslimiet heeft van 6 uur.

Bij verzorgingsposten wordt rekening gehouden met een minimale snelheid van 7km per uur. Als deze tijd verstreken is worden de posten opgeruimd.

Op het evenement terrein is een bewaakte garderobe aanwezig waar één tas (geen losse jas of meerdere items) afgegeven kan worden.

Zet je tas bij de drop-off en de vrijwilligers zullen je tas opbergen in de garderobe. Je ontvangt een sticker op je startnummer evenals op jouw tas. Na afloop krijg je je tas terug op vertoon van je startnummer met sticker.

Wil jij je tas graag snel weer terug? Een tas met een kleurtje is makkelijker te vinden dan een zwarte tas.
Denk jij ook aan onze vrijwilligers? We snappen dat je goed voorbereid wilt zijn, maar hele backpacks vol van 20kg of meer zijn niet nodig bij een evenement.

Er zijn kleedkamers van de voetbalvereniging beschikbaar waar omgekleed en gedoucht kan worden.

Bij de inschrijving is het mogelijk om een medaille te bestellen.
Je ontvangt deze medaille dan nadat je de finish bent gepasseerd.

Een t-shirt is te bestellen via de inschrijfmodule. Deze kan worden afgehaald bij de merchandise balie.

Wil jij verzekerd zijn van een medaille en/of t-shirt? Schrijf je dan op tijd in. Deze items moeten 4 weken voor het evenement besteld worden. Om verspilling te voorkomen wordt er maar beperkt extra besteld.

 

 • 11km trail heeft een post onderweg en een aan de finish
 • 20km trail heeft 2 posten onderweg en een aan de finish
 • 30km trail heeft 3 posten onderweg en een aan de finish
 • 43km trail heeft 4 posten onderweg en een aan de finish

Eten en drinken bij de verzorgingsposten (kan variëren):

 • Water
 • Tailwind Nutrition Sportdrank
 • Sinaasappels
 • Bananen
 • Cola
 • Tucs
 • Chocolade
 • Koeken
 • Winegums

Let op onze verzorgingsposten zijn bekervrij!
Wij maken geen gebruik van plastic bekers bij onze verzorgingsposten. U dient hiervoor zelf een (opvouwbare) beker mee te nemen als u iets wil drinken.
U kunt ook een opvouwbare beker bestellen bij uw inschrijving mocht u er nog geen hebben.

Deze trail wordt georganiseerd door natuurliefhebbers en we krijgen de mogelijkheid om mooie paden in de natuur te beleven door de medewerking van Natuurmonumenten en andere natuurorganisaties. We verwachten van iedere deelnemer dat ze geen troep op de paden achterlaten, maar deze weggooien op de daarvoor aangewezen plekken bij de verzorgingsposten of finish. Ook sinaasappel- en bananenschillen blijven in de natuur achter. Indien je bewust iets weggooit op een andere plek, zal dit worden bestraft met diskwalificatie.

Let op onze verzorgingsposten zijn bekervrij!
Wij maken geen gebruik meer van plastic bekers bij onze verzorgingsposten. Hiervoor dien je zelf een (opvouwbare) beker mee te nemen als je iets wil drinken.
Het is mogelijk om een opvouwbare beker te bestellen bij de inschrijving mocht je er nog geen hebben.

Er zijn podiumprijzen voor de nummers 1, 2 en 3 op elke afstand voor dames en heren. Er zijn geen aparte leeftijdscategorieën.

De prijsuitreiking zal zo snel mogelijk plaatsvinden nadat de nummers 1, 2 en 3 van een afstand gefinisht zijn.

Er is medische ondersteuning aan de finish en op het parcours door: Stichting Sportdokters.

Medische hulp nodig? Op het startnummer staat het telefoonnummer van de organisatie. Stuur je locatie via Whatsapp door, indien mogelijk.

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter contacteren

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!


 

PARCOURS

De parcoursen zijn volledig uitgepijld. De parcoursen worden bekend gemaakt later dit jaar.

 

UITSLAGEN

Alle uitslagen worden verzorgd door SQM Time. Zoals altijd kan je de dag van het event alle tussenpunten live volgen via de website van SQM Time.

FOTOS

Na afloop van het evenement zullen via onderstaande link foto’s te bekijken en bestellen zijn.