Inschrijving

Onderstaande vragen over inschrijvingen hebben alleen betrekking op inschrijvingen die via Passion for Sports gaan. Inschrijvingen van de 043 triathlon gaan via de NTB. Heb je na het doorlezen van de evenementpagina en de algemene voorwaarden (onder de inschrijfknop op de evenementpagina) vragen hierover, stuur dan een e-mail naar info@bearsports.nl.

Kan ik mijn startnummer overdragen?

Ja, dit kan door in te loggen in je Passion for Sports-profiel en hier onder “Inschrijvingen” de deelnemer aan te passen. Kijk op https://www.bearsports.nl/inschrijvingen/ voor een uitgebreide uitleg.

Dit kan meestal tot een dag voor het evenement. Op de evenementdag zelf kunnen wijzigingen worden doorgegeven bij het aanmeldbureau. Betalingen moeten altijd onderling geregeld worden.

Kan ik nog overstappen naar een andere afstand?

Dit is in de meeste gevallen mogelijk. Dit kan zelf geregeld worden via je Passion for Sports-profiel. Bij wisselen naar een langere afstand zal het verschil in inschrijfprijs bijbetaald moeten worden. Dit is mogelijk, zolang de inschrijvingen geopend zijn en de afstand nog niet vol zit. Kijk op https://www.bearsports.nl/inschrijvingen/ voor een uitgebreide uitleg.

Op de evenementdag zelf kan er alleen nog gewisseld worden naar kortere afstanden door dit door te geven bij het aanmeldbureau.

Is daginschrijving mogelijk?

Meestal werken we niet met daginschrijving. Het kan soms voorkomen dat we nog een aantal startnummers over hebben, dan besluiten we kort van te voren om toch nog daginschrijving mogelijk te maken tegen een verhoogd tarief. Wil je gegarandeerd zijn van een startnummer, schrijf je dan van te voren in.

Indien daginschrijving mogelijk is, neem dan contant geld mee. Er is geen mogelijkheid tot pinnen.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Kan je nadat je je hebt ingeschreven toch niet deelnemen aan het evenement. Dan is het tot een bepaalde datum (zie hiervoor de algemene voorwaarden van het evenement) mogelijk om de inschrijving te annuleren en een deel van je inschrijving in de vorm van credits terug te krijgen. Deze credits kun je gebruiken om je in te schrijven voor een andere andere wedstrijd van Bearsports. Kijk op https://www.bearsports.nl/inschrijvingen/ voor een uitgebreide uitleg.

Ik heb na de bevestiging van mijn inschrijving geen informatie meer ontvangen, klopt dit?

Wij versturen de informatiemail van een evenement in de week dat het evenement plaatsvindt. Deze mail zal ook via de website terug te vinden zijn. Heb je geen e-mail ontvangen, kijk dan ook even in de spamfolder.

Je kunt je inschrijving ook altijd zelf bekijken door in te loggen op https://passionforsports.eu en naar ‘Mijn inschrijvingen’ te gaan.

Wedstrijd

Hoe ontvang ik mijn startnummer?

Het startnummer kan op de dag van de wedstrijd worden afgehaald bij het aanmeldbureau nabij start/finish. Bij sommige wedstrijden kan het van te voren al worden afgehaald of wordt het opgestuurd, in dat geval wordt dit duidelijk gecommuniceerd op de evenementpagina van onze website.

Hoe download ik een gpx-bestand van de route?

Als je op de pagina van het evenement naar parcoursen gaat, vind je hier een afbeelding van de route. Klik hierop om naar afstandmeten.nl te gaan. Als je hier op exporteren klikt (zie afbeelding), kan een bestand naar keuze gedownload worden. De GPX-bestanden van de Alternatieve worden in de week van het evenement naar de deelnemers gemaild, deze worden niet op de website gepubliceerd.

Let op! Wil je de wedstrijd met GPX lopen, wacht dan met downloaden tot een dag voor de wedstrijd, aangezien de parcoursen op het laatste moment nog veranderd kunnen worden.

Klopt het aantal hoogtemeters?

Het precieze aantal hoogtemeters is lastig te bepalen op heuvelachtige parcoursen. Horloges geven vaak verschillende waardes en op basis van een GPX-bestand krijg je bij verschillende site sterk uiteenlopende waardes.

Wij berekenen de hoogtemeters van onze parcoursen meestal met tracedetrail.com, een website die door meerdere grote organisaties gebruikt word. Ook UTMB berekent de zwaarte van een parcours aan de hand van hoogtemeters volgens tracedetrail.

Tracedetrail geeft in veel gevallen een aantal hoogtemeters wat hoger uitvalt vergeleken met anders sites.

Waarom is er gekozen voor deze startvolgorde van afstanden?

De startvolgorde wordt gekozen om drukte op het parcours of bij de finish te voorkomen. Hierdoor kan het zijn dat een kortere afstand voor een lange afstand start.

Waarom zit dit mooie paadje niet in de route?

We proberen de parcoursen natuurlijk zo uitdagend en mooi mogelijk te maken, hier zijn een aantal beperkende factoren bij. Zo mogen we sommige paden simpelweg niet gebruiken, omdat we er geen vergunning voor krijgen. Dit kan komen doordat er bepaalde planten groeien of om overlast voor anderen te voorkomen. Verder moeten we er natuurlijk een ronde van kunnen maken en moeten de paadjes dus ook aansluiten op de rest van het parcours zonder te vaak grote wegen over te moeten steken.

Waarom klopt de afstand van een trail niet precies?

De precieze route vaststellen kan niet altijd lang van te voren. We proberen altijd in de buurt te blijven van de bepaalde afstand, maar een leuk en mooi parcours gaat bij onze trails voor op de precieze afstand. Ook kan het nog wel eens voor komen dat een boom op een pad waait waardoor we het parcours deels moeten verleggen.

Dit is niet van toepassing op de Heuvelland Marathon of de 043 Triathlon.

Mag ik deelnemen met mijn hond?

Bij de Heuvelland Marathon (en uiteraard de 043 Triathlon en de Alternatieve) is het helaas niet toegestaan.
Ook bij de Sint Pietersbear Trail gaat dit niet, aangezien honden niet toegelaten zijn in de ENCI Groeve.

Bij onze overige trails is dit, met in inachtneming onderstaande regels, wel toegestaan:

  • Het is geen canitrail, wij houden het bij het organiseren van de wedstrijd geen rekening met honden. Bedenk dus goed of jouw hond het parcours aankan en zorg zelf voor voldoende water voor onderweg (bij een verzorgingspost mag er uiteraard wel wat water gevraagd worden).
  • Deelname van de hond is op eigen risico.
  • Honden zijn aangelijnd.
  • Deelnemers met een hond starten helemaal achteraan en zorgen ervoor dat hun hond geen andere deelnemers hindert.
  • Inhalen van andere deelnemers is toegestaan, maar alleen op plekken waar hier ruimte voor is en zonder andere deelnemers te hinderen.
  • Deelnemers met een hond maken geen kans op een podiumplaats, maar komen wel in de uitslag.

Uitslagen en foto's

Waar vind ik de uitslagen?

Uitslagen zijn tijdens het evenement live te volgen op sqmtime.com/live. Op de pagina van het evenement staat onder het kopje uitslagen ook een link.

Mijn uitslag klopt niet of ik sta er niet tussen

Ondanks dat wij onze uiterste best doen om iedereen goed in de uitslagen te krijgen kan het wel eens voorkomen dat het mis gaat. Stuur in dit geval een e-mail naar info@bearsports.nl met je naam, startnummer, je zelf geklokte tijd en eventueel het nummer van een loper die voor of achter je eindigde of een finishfoto. Dan zullen wij zo snel mogelijk kijken wat er mis is gegaan en het aanpassen.

 

Waar kan ik de foto's terugvinden van de fotografen langs het parcours?

De fotografen langs het parcours komen in de meeste gevallen niet vanuit de organisatie. Wij zullen indien bij ons bekend een link naar de foto’s delen via onze website en social media.

Heb je zelf foto’s gemaakt van een evenement? Laat het ons weten via info@bearsports.nl, dan kunnen wij ze delen met de deelnemers.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Mail ons dan op info@bearsports.nl

© Bearsports