Veel gestelde vragen

Mocht je nog vragen hebben over onze Bearsports evenement. Wij hebben de meest gestelde vragen voor jullie onder elkaar gezet!

Via het Facebook event ben je steeds als eerste op de hoogte van de nieuwste updates over Bearsports en onze events.

FAQ

Ja, dit kan door in te loggen in je Passion for Sports-profiel en hier onder “Inschrijvingen” de deelnemer aan te passen. Kijk op https://www.bearsports.nl/inschrijvingen/ voor een uitgebreide uitleg.

Dit kan meestal tot een dag voor het evenement. Op de evenementdag zelf kunnen wijzigingen worden doorgegeven bij het aanmeldbureau. Betalingen moeten altijd onderling geregeld worden.

Dit is in de meeste gevallen mogelijk. Dit kan zelf geregeld worden via je Passion for Sports-profiel. Bij wisselen naar een langere afstand zal het verschil in inschrijfprijs bijbetaald moeten worden. Dit is mogelijk, zolang de inschrijvingen geopend zijn en de afstand nog niet vol zit. Kijk op https://www.bearsports.nl/inschrijvingen/ voor een uitgebreide uitleg.

Op de evenementdag zelf kan er alleen nog gewisseld worden naar kortere afstanden door dit door te geven bij het aanmeldbureau.

Meestal werken we niet met daginschrijving. Het kan soms voorkomen dat we nog een aantal startnummers over hebben, dan besluiten we kort van te voren om toch nog daginschrijving mogelijk te maken tegen een verhoogd tarief. Wil je gegarandeerd zijn van een startnummer, schrijf je dan van te voren in.

Indien daginschrijving mogelijk is, neem dan contant geld mee. Er is geen mogelijkheid tot pinnen.

Kan je nadat je je hebt ingeschreven toch niet deelnemen aan het evenement. Dan is het tot een bepaalde datum (zie hiervoor de algemene voorwaarden van het evenement) mogelijk om de inschrijving te annuleren en een deel van je inschrijving in de vorm van credits terug te krijgen. Deze credits kun je gebruiken om je in te schrijven voor een andere andere wedstrijd van Bearsports. Kijk op https://www.bearsports.nl/inschrijvingen/ voor een uitgebreide uitleg.

Wij versturen de informatiemail van een evenement in de week dat het evenement plaatsvindt. Deze mail zal ook via de website terug te vinden zijn. Heb je geen e-mail ontvangen, kijk dan ook even in de spamfolder.

Je kunt je inschrijving ook altijd zelf bekijken door in te loggen op https://passionforsports.eu en naar ‘Mijn inschrijvingen’ te gaan.

Het startnummer kan op de dag van de wedstrijd worden afgehaald bij het aanmeldbureau nabij start/finish. Bij sommige wedstrijden kan het van te voren al worden afgehaald of wordt het opgestuurd, in dat geval wordt dit duidelijk gecommuniceerd op de evenementpagina van onze website.

 • Als je op de pagina van het evenement naar parcoursen gaat, vind je hier een afbeelding van de route. Klik hierop om naar afstandmeten.nl te gaan. Als je hier op exporteren klikt (zie afbeelding), kan een bestand naar keuze gedownload worden. De GPX-bestanden van de Alternatieve worden in de week van het evenement naar de deelnemers gemaild, deze worden niet op de website gepubliceerd.

  Wil je een gpx van afstandmeten.nl op je telefoon downloaden, dan moet je je telefoon in landscape modus zetten (een kwartslag draaien), zo komt de exporteer knop tevoorschijn.

  Let op! Wil je de wedstrijd met GPX lopen, wacht dan met downloaden tot een dag voor de wedstrijd, aangezien de parcoursen op het laatste moment nog veranderd kunnen worden.

De routes van al onze evenementen zijn volledig uitgepijld met bearsports pijlen. Bij splitsingen tussen verschillende afstanden staan grote oranje borden die aangeven welke kant je op moet. De gpx die aangeboden wordt is alleen ter ondersteuning, zonder de gpx zijn de routes goed te volgen.

Let op onze verzorgingsposten zijn bekervrij!
Wij maken geen gebruik meer van plastic bekers bij onze verzorgingsposten. Hiervoor dien je zelf een (opvouwbare) beker mee te nemen als je iets wil drinken.
Het is mogelijk om een opvouwbare beker te bestellen bij de inschrijving mocht je er nog geen hebben.

We proberen de parcoursen natuurlijk zo uitdagend en mooi mogelijk te maken, hier zijn een aantal beperkende factoren bij. Zo mogen we sommige paden simpelweg niet gebruiken, omdat we er geen vergunning voor krijgen. Dit kan komen doordat er bepaalde planten groeien of om overlast voor anderen te voorkomen. Verder moeten we er natuurlijk een ronde van kunnen maken en moeten de paadjes dus ook aansluiten op de rest van het parcours zonder te vaak grote wegen over te moeten steken.

De precieze route vaststellen kan niet altijd lang van te voren. We proberen altijd in de buurt te blijven van de bepaalde afstand, maar een leuk en mooi parcours gaat bij onze trails voor op de precieze afstand. Ook kan het nog wel eens voor komen dat een boom op een pad waait waardoor we het parcours deels moeten verleggen.

Bij de Heuvelland Marathon en de Alternatieve is het helaas niet toegestaan.
Ook bij de Sint Pietersbear Trail & Walk gaat dit niet, aangezien honden niet toegelaten zijn in de ENCI Groeve. Buiten de ENCI groeve mogen honden wel mee het parcours op.

Bij onze overige trails is dit, met in inachtneming onderstaande regels, wel toegestaan:

 • Het is geen canitrail, wij houden het bij het organiseren van de wedstrijd geen rekening met honden. Bedenk dus goed of jouw hond het parcours aankan en zorg zelf voor voldoende water voor onderweg (bij een verzorgingspost mag er uiteraard wel wat water gevraagd worden).
 • Deelname van de hond is op eigen risico.
 • Honden zijn altijd aangelijnd.
 • Deelnemers met een hond starten helemaal achteraan en zorgen ervoor dat hun hond geen andere deelnemers hindert.
 • Inhalen van andere deelnemers is toegestaan, maar alleen op plekken waar hier ruimte voor is en zonder andere deelnemers te hinderen.
 • Deelnemers met een hond maken geen kans op een podiumplaats, maar komen wel in de uitslag.

Ondanks dat wij onze uiterste best doen om iedereen goed in de uitslagen te krijgen kan het wel eens voorkomen dat het mis gaat. Stuur in dit geval een e-mail naar info@bearsports.nl met je naam, startnummer, je zelf geklokte tijd en eventueel het nummer van een loper die voor of achter je eindigde of een finishfoto. Dan zullen wij zo snel mogelijk kijken wat er mis is gegaan en het aanpassen.

Uitslagen zijn tijdens het evenement live te volgen op sqmtime.com/live. Op de pagina van het evenement staat onder het kopje uitslagen ook een link.

[showfitfile file=HeuvellandMarathon2024-Etappe-1.gpx]