12km | 15km | 26km | 38km

300D+ | 450D+ | 650D+ | 850D+

SINT PIETERSBERG
MAASTRICHT

7- 8 september 2024

De start vindt plaats bij de Enci groeve in Maastricht.

De parcoursen zijn zeer gevarieerd met single tracks, steile klimmen en loopklimmen, technische downhills of brede bospaden, kortom voor ieder wat wils.

Via het Facebook event ben je steeds als eerste op de hoogte van de nieuwste updates over de St. Pietersbear Trail.

PROGRAMMA

Adres: Lage Kanaaldijk 117, 6212 NA Maastricht. Volg Chalet d’n Observant.

Zaterdag 7 september

08:30 Aanmeldbureau open
9:30 Start 12km

Zondag 8 september

08:30 Aanmeldbureau open
10:00 Start 38km | 26 km
11:00 Start 15km
16:00 Sluiting alle parcoursen
 

INSCHRIJVEN

Op 7 en 8 september is het zover! Een nieuwe Sint Pietersbear Trail door de mooie ENCI groeve in Maastricht. 

De vorige edities van de Sint Pietersbear Trail zakten steeds rond de 1200 lopers naar de ENCI groeve af. Dus als je erbij wil zijn wacht dan niet te lang met inschrijven. 

De inschrijvingen gaan van start op 25 februari en in tegenstelling tot vorig jaar zijn er geen 1200 startbewijzen beschikbaar, maar slechts 750 stuks! We zijn uiteraard hartstikke blij dat het event überhaupt nog kan/mag doorgaan.

Registreer jij voor 29 augustus 2024 dan krijg je een persoonlijk startnummer met naam en voornaam erop toebedeeld.

Bij de prijs inbegrepen zijn: een volledig uitgepijlde route, verzorgingsposten, startnummer, (live) tijdsregistratie, parkeerplaats, veilige oversteekplaatsen en een fantastische omgeving.

Een finisher medaille en/of hardloop t-shirt  van de Sint PietersBear Trail zijn bij te bestellen bij de inschrijving. De inschrijvingen verlopen via Passion For Sports en gaan van start op 25 februari.

INFORMATIE

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Passionforsports.eu (inschrijfmodule).

Startnummers kunnen op zaterdag en zondag september ter plaatse afgehaald worden bij het aanmeldbureau bij het finishterrein.

Fiets
Kom je op de fiets, dan kan deze direct aan het finishterrein gestald worden.

Auto
Parkeren is mogelijk aan de Lage Kanaaldijk 115. Volg de borden ‘Parkeren’ en/of volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

LET OP: de poorten van het parkeerterrein van de fabriek sluiten om 16.00h!!

Op het parkeerterrein van Natuurmonumenten direct naast de finish kan alleen betaald geparkeerd worden (info), de overige parkeerplaatsen zijn gratis.

Houd rekening met 10 minuten lopen naar het evenementterrein.

Op zaterdag (walk) kunnen deelnemers finishen tot 17:00u.

Op zondag (Trailrun) kunnen deelnemers van alle afstanden finishen tot 16:00u.

Bij de verzorgingsposten wordt rekening gehouden met een minimale loopsnelheid van 6km/u. Na deze tijd zullen verzorgingsposten opgeruimd worden.

Op het evenement terrein is een bewaakte garderobe aanwezig waar één tas (geen losse jas of meerdere items) afgegeven kan worden.

Zet je tas bij de drop-off en de vrijwilligers zullen je tas opbergen in de garderobe. Je ontvangt een sticker op je startnummer evenals op jouw tas. Na afloop krijg je je tas terug op vertoon van je startnummer met sticker.

Wil jij je tas graag snel weer terug? Een tas met een kleurtje is makkelijker te vinden dan een zwarte tas.
Denk jij ook aan onze vrijwilligers? We snappen dat je goed voorbereid wilt zijn, maar hele backpacks vol van 20kg of meer zijn niet nodig bij een evenement.

Op het evenementterrein is een omkleedtent aanwezig met gescheiden heren en dames kleedruimte.

Er is helaas geen mogelijkheid om te douchen.

Bij de inschrijving is het mogelijk om een medaille te bestellen. Je ontvangt deze medaille dan nadat je de finish bent gepasseerd.

Een t-shirt is te bestellen.Deze kan voor de wedstrijd worden afgehaald bij de merchandise balie.

Wil jij verzekerd zijn van een medaille en/of t-shirt? Schrijf je dan op tijd in. Deze items moeten 4 weken voor het evenement besteld worden. Om verspilling te voorkomen wordt er maar beperkt extra besteld.

De 38 km heeft 5 verzorgingsposten: op 7, 17, 25, 33km en de finishverzorging
De 26 km heeft 3 verzorgingsposten: op 7, 17, 22km en de finishverzorging
De 15 km heeft 2 verzorgingsposten: op 7km en de finishverzorging.

Eten en drinken bij de verzorgingsposten (kan variëren):

  • Water
  • Tailwind Nutrition Sportdrank
  • Sinaasappels
  • Bananen
  • Cola
  • Tucs
  • Chocolade
  • Koeken
  • Winegums

Let op onze verzorgingsposten zijn bekervrij!
Wij maken geen gebruik van plastic bekers bij onze verzorgingsposten. U dient hiervoor zelf een (opvouwbare) beker mee te nemen als u iets wil drinken.
U kunt ook een opvouwbare beker bestellen bij uw inschrijving mocht u er nog geen hebben.

Deze trail wordt georganiseerd door natuurliefhebbers en we krijgen de mogelijkheid om mooie paden in de natuur te beleven door de medewerking van Natuurmonumenten en andere natuurorganisaties. We verwachten van iedere deelnemer dat ze geen troep op de paden achterlaten, maar deze weggooien op de daarvoor aangewezen plekken bij de verzorgingsposten of finish. Ook sinaasappel- en bananenschillen blijven in de natuur achter. Indien je bewust iets weggooit op een andere plek, zal dit worden bestraft met diskwalificatie.

 

Let op onze verzorgingsposten zijn bekervrij!
Wij maken geen gebruik meer van plastic bekers bij onze verzorgingsposten. Hiervoor dien je zelf een (opvouwbare) beker mee te nemen als je iets wil drinken.
Het is mogelijk om een opvouwbare beker te bestellen bij de inschrijving mocht je er nog geen hebben.

Met uw inschrijving steunt u meteen Natuurmonumenten. Een groot deel van het parcours gaat door de schitterende natuur van Natuurmonumenten.

 

Er zijn podiumplaatsen en prijzen in natura voor de nummers 1, 2 en 3 op elke afstand voor dames en heren. Er zijn geen aparte leeftijdscategorieën.

Prijsuitreikingen zullen zo snel mogelijk volgen nadat de nummers 1, 2 en 3 gefinisht zijn.

Er is medische ondersteuning aan de finish en op het parcours door: Stichting Sportdokters.

Medische hulp nodig? Op het startnummer staat het telefoonnummer van de organisatie. Stuur je locatie via Whatsapp door, indien mogelijk.

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!


 

PARCOURS

De parcoursen zijn volledig uitgepijld. Deze worden bekend gemaakt later dit jaar.

 

DE SINT PIETERSBEAR WALK

Voor de eerste keer stellen we onze mooie parcoursen ook open voor wandelaars. Op zaterdag – kunnen deze alvast genieten van de mooie natuur.

Net als met de trail geldt er hier een maximum limiet van 750 stappers. 

Keuze uit 3 verschillende afstanden : 9km , 12km of 23 km. 

UITSLAGEN

Alle uitslagen worden verzorgd door SQM Time. Zoals altijd kan je de dag van het event alle tussenpunten live volgen via de website van SQM Time.

FOTOS

Na afloop van het evenement zullen via onderstaande link foto’s te bekijken en bestellen zijn.