16km | 25km | 39km | 58km | 83km | 100km

'S GRAVENVOEREN

Zaterdag 26 oktober 2024

Onze Klassieker en meest populaire trail !
Een trail door de Voerstreek, de achtertuin van de parcoursontwerper. Gegarandeerd dat de mooiste paadjes in de omgeving in het parcours zitten.

Bij de Grizzly100 loop je vanuit de Voerstreek door naar het Drielandenpunt en maak je een lus door het schitterende Preuswald, voordat je weer terugkeert naar de finish.

Via het Facebook event ben je steeds als eerste op de hoogte van de nieuwste updates over de Bear Trail.

PROGRAMMA

Adres: Berneauweg 49, 3798 Voeren, België. Bij SK Moelingen.

Vrijdag 25 oktober

17:00 – 19:00 Ophalen startnummers Grizzly 100 & 83km

Zaterdag 26 oktober

05:00 – 05:45 Ophalen startnummers Grizzly100 & 83km
06:00 Start Grizzly100 & 83km
08:00 Aanmeldbureau open
09:00 Start 58km
10:00 Start 39km
11:00 Start 25km
11:30 Start 16km
19:00 Dropbags 83 en 100km terug bij de finish
00:00 Sluiting alle parcoursen

INSCHRIJVEN

De inschrijvingen gaan van start op 1 maart en er zijn 1500 startbewijzen.
T/m 14 maart is het goedkoopste ‘early bird‘ tarief geldig met korting tot 30%.

Vorig jaar was dit event helemaal uitverkocht. Voor de Grizzly Bear trail (83km en/of 100km) waren al de tickets de deur uit 2 maanden voor het event.

Bij de prijs inbegrepen zijn: een volledig uitgepijlde route, verzorgingsposten, startnummer, (live) tijdsregistratie, parkeerplaats, veilige oversteekplaatsen en een fantastische omgeving. Bij de 83km en Grizzly100 zijn de trackers ook inbegrepen. 

Een finisher medaille en/of hardloop t-shirt van de Bear Trail zijn bij te bestellen bij de inschrijving.
De inschrijvingen verlopen met SQM Time / Passion For Sports.

INFORMATIE

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Passionforsports.eu (inschrijfmodule).

De Bear Trail start en finisht op het terrein van voetbalvereniging S.K. Moelingen aan de Berneauweg 49 te ‘s Gravenvoeren(B). Hier kan ook geparkeerd worden, volg hierbij de aanwijzingen van de parkeerregelaars op. Als de parkeerplekken op het terrein vol staan, zullen parkeerregelaars aanwijzingen geven naar parkeerplaatsen in de buurt.

Het is niet toegestaan om op het parkeerterrein van de voetbalclub te kamperen.
Hiervoor zijn 2 campings in de omgeving aanwezig.

Camping Grensheuvel

Camping Natuurlijk Limburg

Tijdslimieten
16km: een minimaal tempo van 10 minuten per km.

25km & 39km: een minimaal tempo van 9 minuten per km.
58km:een minimaal tempo van 9min30 per km.

83km & 100km: hier geldt een tijdslimiet bij de verzorgingsposten:
Verzorgingspost op 43,5km: 8 uur = 14:00 uur (hier kan overgestapt worden naar de 83km trail)
Verzorgingspost op 61,5km: 11 uur = 17:00 uur
Verzorgingspost op 84km (op 66km voor de 83): 15,5 uur = 21:30 uur
De aangegeven tijden zijn de tijden dat er bij de post vertrokken moet zijn.
Als deze limieten verstreken zijn worden verzorgingsposten opgeruimd, zijn er geen verkeersregelaars meer en zal op sommige stukken al de bepijling weggehaald worden.
Finish: 18 uur = 24:00u

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van de nodige hoogtemeters.

Wil je de wedstrijd met GPX lopen, wacht dan met downloaden tot een dag voor de wedstrijd, aangezien de parcoursen op het laatste moment nog veranderd kunnen worden.

De parcoursen zijn volledig uitgepijld.

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event de GPX-files doorgestuurd. De routes zijn duidelijk gemarkeerd door middel van met grote duidelijke gele borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. De splitsingen zijn duidelijk aangegeven.

Eten en drinken bij de verzorgingsposten (kan variëren):

  • Water
  • Tailwind Nutrition Sportdrank
  • Sinaasappels
  • Bananen
  • Cola
  • Tucs
  • Chocolade
  • Koeken
  • Winegums

 

Let op; onze trails zijn bekervrij.

De verzorgingsposten vanaf de post in Gemmenich/Blieberg zullen, voor deelnemers van de 83km en 100km, voorzien zijn van soep en/of warme drank.

Verzorgingspost Altenbroek:
Locatie: Altenbroek in Voeren (België). Op 11km van de 58, 39, 25 en 16km (niet voor 83 en 100km).
Verzorgingspost Teuven:
Locatie: Varn Straat 13 in Teuven (België). Bij Green Valley. Op 21km van de 100, 83 en 58km.
Verzorgingspost Manege:
Locatie:  Rue de Vaals 159, Blieberg (België). In het veld bij Manege Drieländerhof. Op 44km van de 100km en 83km. De 100km komt hier op 62km nog een keer langs. Bij deze post worden ook de dropbags neergelegd.
Verzorgingspost Veurs:
Locatie: Veurs 29 in Veurs (België). Op 85km van de 100km, 66km van de 83km, 41km van de 58km en 22km van de 39 km.

100km posten – 21k, 44k, 62k, 85k, finish.
83km posten – 21k, 44k, 66k, finish.
58km posten – 11k, 21k, 41k, finish.
39km posten – 11k, 22k, finish.
25km posten –  11k, finish.
16km posten – 11k, finish.

De exacte afstand van een verzorgingspost kan soms een klein stukje afwijken door kleine parcoursaanpassingen.

Op het evenement terrein is een bewaakte garderobe aanwezig waar één tas (geen losse jas of meerdere items) afgegeven kan worden.

Zet je tas bij de drop-off en de vrijwilligers zullen je tas opbergen in de garderobe. Je ontvangt een sticker op je startnummer evenals op jouw tas. Na afloop krijg je je tas terug op vertoon van je startnummer met sticker.

Wil jij je tas graag snel weer terug? Een tas met een kleurtje is makkelijker te vinden dan een zwarte tas.
Denk jij ook aan onze vrijwilligers? We snappen dat je goed voorbereid wilt zijn, maar hele backpacks vol van 20kg of meer zijn niet nodig bij een evenement.

Je ontvangt een dropbag (60cm x 40cm) bij de inschrijving waar je zelf spullen in kunt stoppen voor onderweg. De dropbag zal bij de verzorgingspost Manege liggen, de Grizzly100 komt hier 2 keer langs. Bij je startnummer ontvang je ook een sticker met nummer om op de dropbag te plakken. Geef deze dropbag uiterlijk 15 minuten voor de start af bij het Bearsportsbusje.
Het is de bedoeling dat je bij de post zelf de dropbag pakt. Indien mogelijk zal een vrijwilliger je hierbij helpen.

De dropbags zullen naar verwachting rond 19.00u weer terug zijn bij de finish. Zit er nog iets in de dropbag wat je terug wilt, dan kan je op dat moment de tas terugkrijgen.

Van iedere deelnemer op de 83km en Grizzly 100 wordt verwacht dat hij/zij tenminste onderstaande bij zich heeft:

– Telefoon (met noodcontact: +31625403781 organisatie en medische ondersteuning)
– Verlichting (hoofdlampje wordt aangeraden)
– Reddingsdeken
– Water (minimaal 0,5 liter)
– Identiteitsbewijs
– Tracker (in bruikleen van de organisatie)

De kleedkamers met douches van de voetbalclub kunnen gebruikt worden.

Bij de inschrijving is het mogelijk om een medaille te bestellen.
Je ontvangt deze medaille dan nadat je de finish bent gepasseerd.

Een t-shirt is te bestellen via de inschrijfmodule. Deze kan voor de wedstrijd worden afgehaald bij de merchandise balie.

Wil jij verzekerd zijn van een medaille en/of t-shirt? Schrijf je dan op tijd in. Deze items moeten 4 weken voor het evenement besteld worden. Om verspilling te voorkomen wordt er maar beperkt extra besteld.

 

Deze trail wordt georganiseerd door natuurliefhebbers en we krijgen de mogelijkheid om mooie paden in de natuur te beleven door de medewerking van Natuurmonumenten en andere natuurorganisaties. We verwachten van iedere deelnemer dat ze geen troep op de paden achterlaten, maar deze weggooien op de daarvoor aangewezen plekken bij de verzorgingsposten of finish. Ook sinaasappel- en bananenschillen blijven in de natuur achter. Indien je bewust iets weggooit op een andere plek, zal dit worden bestraft met diskwalificatie.

Met uw inschrijving steunt u meteen Natuurmonumenten. Een groot deel van het parcours gaat door de schitterende natuur van Natuurmonumenten.

Er zijn podiumplaatsen en prijzen in natura voor de nummers 1, 2 en 3 op elke afstand voor dames en heren. Er zijn geen aparte leeftijdscategorieën.

Prijsuitreikingen zullen zo snel mogelijk volgen nadat de nummers 1, 2 en 3 gefinisht zijn.

Er is medische ondersteuning aan de finish en op het parcours door: Stichting Sportdokters.

Medische hulp nodig? Op het startnummer staat het telefoonnummer van de organisatie. Stuur je locatie via Whatsapp door, indien mogelijk.

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter contacteren

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!


Livetracking

Alle deelnemers van de Grizzly 100 en de 83km krijgen een livetracker.  Hiermee  het thuisfront en de organisatie volgen waar je op het parcours zit. Deze tracker verstuurt elke minuut een ping met jouw locatie.

Na afloop van de wedstrijd moet de tracker weer worden ingeleverd. Vergeet je de tracker in te leveren, dan zijn de verzendkosten voor eigen rekening. Bij verlies wordt € 150,- in rekening gebracht!

In de deelnemersmail die een paar dagen voor het evenement verstuurd wordt, zal een link staan naar een site waar de deelnemers gevolgd kunnen worden.

De Grizzly100, 83km en 58km zijn UTMB index races. Bij deze wedstrijden verzamel je punten voor jouw persoonlijke UTMB Index.

Een uitgebreide uitleg over de nieuwe UTMB kwalificatiemogelijkheden vind je op Passion for Sports.

Er zijn geen ITRA-punten te verdienen. De uitslagen worden wel naar ITRA doorgestuurd waardoor je uitslag wordt meegenomen in de ‘Runner’s performance index’.


 

PARCOURS

De parcoursen zijn volledig uitgepijld. De parcoursen worden bekend gemaakt later dit jaar. Hieronder kan je de hoogtemeters van de 2023 editie bekijken. Dit jaar zal ongeveer hetzelfde zijn. 

16km met 330m D+ 
25km met 600m D+  UTMB index 20k
39km met 1000 D+ UTMB index 20k
58km met 1600 D+ UTMB index 50k
83km met 2500m D+ UTMB index 50k
100km met 3000m D+ UTMB index 100k

Onze 4 langste afstanden zijn UTMB index wedstrijden waarbij je punten scoort, die nodig zijn voor de UTMB. 
Lees hier het artikel om alles te weten te komen over de UTMB Index.

 

DE GRIZZLY BEAR TRAIL

Onze grootste, langste en zwaarste trail… In 2023 was deze 100km lange trail volledig uitverkocht.

300 lopers waagden zich aan het avontuur en 88% bereikten tijdig de finish. Paul Mussegaas was de snelste in 9h05. Bij de dames won Inga Lehmann in 11h30 en Jean François Franssen de laatste in 17h55.

Is 100km nog net iets te ver voor jou dan kan je opteren voor de kleinere afstand van 83km

Voor de 2024 editie hebben we opnieuw slechts 300 startbewijzen klaar liggen. Inschrijven kan vanaf 1 maart tot de startbewijzen op zijn, dus wacht niet te lang met inschrijven!

UITSLAGEN

Alle uitslagen worden verzorgd door SQM Time. Zoals altijd kan je de dag van het event alle tussenpunten live volgen via de website van SQM Time.

FOTOS

Na afloop van het evenement zullen via onderstaande link foto’s te bekijken en bestellen zijn.