Heuvelland Walk 42km | 21km

Zaterdag 15 maart 2025

"De Heuvelland Walk"
Naast de Heuvelland marathon zal Bearsports nu ook de Heuvelland Walk organiseren. Wandel van Maastricht naar Vaals via de uitdagende paden in het mooie heuvelland.

Zoals jullie van ons gewend zijn zal de wandelroute door de schitterende natuur van het Limburgse Heuvelland glooien met geweldige uitzichten en pittoreske dorpjes.

Via het Facebook event ben je steeds als eerste op de hoogte van de nieuwste updates over dit event.

PROGRAMMA

Zaterdag 15 maart 2025

07:30 Aanmeldbureau geopend in Vaals
07:30 Bussen staan klaar nabij de finish in Vaals
08:00 Vertrek bussen naar start in Maastricht
08:30 Vertrek bussen naar start in Gulpen
07:30 – 08:00 (vrije) Start 42km (sluiting routes 18:30)
08:30 – 10:00 (vrije) Start 21km (sluiting routes 18:30)
18:30 Sluiting routes van alle afstanden
 

INSCHRIJVEN

Inschrijvingen nog niet geopend.

Wandel jij de marathon of liever toch de halve marathon?
Je kunt starten in Maastricht of in Gulpen. Beide wandelingen eindigen na een uitdagende maar prachtige wandeling op het drielandenpunt in Vaals!

Bij de prijs inbegrepen zijn: een volledig uitgepijlde route, verzorgingsposten, parkeerplaats, veilige oversteekplaatsen en een fantastische omgeving.
Een herinneringsmedaille is bij te bestellen bij de inschrijving.

INFORMATIE

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Passionforsports.eu (inschrijfmodule).

Startbewijzen kunnen op zaterdag ter plaatse afgehaald worden bij het aanmeldbureau.

PARKEREN

Start
In Maastricht kan er geparkeerd worden op het parkeerterrein van Geusselt Sportpark (Vijfkamp, Maastricht). Dit is gratis.

Finish
In Vaals kan er geparkeerd worden op het parkeerterrein van het drielandenpunt (Viergrenzenweg, 6291 BM Vaals). Dit kost € 3 per dag.

Start halve marathon
Er is vervoer met de bus vanuit Vaals naar de start van de halve marathon in Gulpen. Daar er beperkte parkeermogelijkheid is wordt busvervoer ten zeerste aangeraden!

Omdat de start bij Geusselt park is en de finish in Vaals, is er de mogelijkheid om gezamenlijk met bussen van Vaals naar Maastricht (of het startpunt halverwege voor de halve marathon deelnemers) gebracht te worden (alleen voor deelnemers en alleen voor de start). Dit kan ook met eigen vervoer. Vervoer met de bus kan men bij inschrijving bestellen.

Er is vervoer met de bus vanuit Vaals naar de start van de halve marathon. Daar er beperkte parkeermogelijkheid is wordt dit ten zeerste aangeraden!

Er zijn onderweg verschillende verzorgingsposten en 1 bij de finish.

Verzorgingspost 1: Margraten

Verzorgingspost 2: Gulpen

Verzorgingspost 3: Camerig

Let op onze verzorgingsposten zijn bekervrij!
Wij maken geen gebruik meer van plastic bekers bij onze verzorgingsposten. Hiervoor dien je zelf een (opvouwbare) beker mee te nemen als je iets wil drinken.
Het is mogelijk om een opvouwbare beker te bestellen bij de inschrijving mocht je er nog geen hebben.

Deze marathon wordt georganiseerd door natuurliefhebbers en we krijgen de mogelijkheid om mooie paden in de natuur te beleven door de medewerking van Staatsbosbeheer en andere natuurinstanties. We verwachten van iedere deelnemer dat ze geen troep op de paden achterlaten, maar deze weggooien op de daarvoor aangewezen plekken bij de verzorgingsposten of finish. Ook sinaasappel- en bananenschillen blijven in de natuur achter. Indien je bewust iets weggooit op een andere plek, zal dit worden bestraft met diskwalificatie.

Er is medische ondersteuning aan de finish en op het parcours door: Stichting Sportdokters.

Medische hulp nodig? Op het startnummer staat het telefoonnummer van de organisatie. Stuur je locatie via Whatsapp door, indien mogelijk.

Het wisselen van afstand, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen


 

PARCOURS

Het parcours loopt overwegend over onverharde paden met uitdagende klimmetjes. Er zitten een aantal klimmetjes in met een totaal van 693 hoogtemeters. 
Het parcours is door het heuvelachtige karakter pittig, maar goed toegankelijk. De route gaat door de schitterende natuur van het Limburgse Heuvelland met geweldige uitzichten en pittoreske dorpjes. 

Wil jij deel uitmaken van de Bearsports crew?

Wij kunnen natuurlijk niet zonder onze vrijwilligers! Geen evenement zonder vrijwilligers.

Gelukkig hebben we al een groep vaste vrijwilligers en verenigingen die ons geregeld helpen met de organisatie van onze wedstrijden. Maar we kunnen er altijd meer gebruiken.

Lijkt het jou leuk om een keer te komen helpen, laat het ons weten! Of het nou alleen is of met je hele vereniging, voor maar één evenement of al onze evenementen, je bent altijd welkom.

Mail naar info@bearsports.nl

Andere Bearsports events

Naast wandelingen zijn we natuurlijk bekend van de trailsruns in de omgeving van het mooie heuvelland en Belgie.

Neem eens een kijkje bij onze andere events, misschien zit er wel eentje bij die jou aanspreekt.

FOTOS

Bekijk hier de best off foto’s van Sportograf van de Heuvelland marathon 2024. Deelnemers kunnen hun persoonlijke foto’s hier bekijken.