10KM | 25KM | 50KM

SPA | België

Zaterdag 8 juni 2024

Doordat we de Bear Trail Summer Edition (normaal eind juni) niet meer organiseren, willen we onze sportieve leden niet zo lang zonder sportevent laten trainen. Tussen de Heuvelland Marathon van 17 maart en de Sint Pietersbear Trail van 8 september vullen we deze periode op met dit mooie "The Longest Day Event" in Spa.

We gaan hierin een leuk partnership aan met Sportevents en we zetten onze schouders achter deze prachtige Trail voor lopers en wandelaars.

Via het Facebook event ben je steeds als eerste op de hoogte van de nieuwste updates over The Longest Day.

PROGRAMMA

Adres: Sports Center Warfaaz, Avenue Amédée Hesse 41, 4900 Spa, België

Vrijdag 7 juni

17:30 – 19:00 Ophalen startnummers + bestelde opties (zoals Tshirt, medaille).

Zaterdag 8 juni

06:00 – 09:00 Ophalen startnummers + bestelde opties (zoals Tshirt, medaille).

07:00 Gezamelijke Start The Longest Day RUN 50km | 25km
07:05 Gezamelijke Start The Longest Day WALK 50km
09:00 Gezamelijke Start The Longest Day TRAIL 10km
09:05 – 10.00  Vrije Start The Longest Day WALK 25km | 10km

14:00 Cutoff time voor de 50km na 28km aan basecamp (4km/u). Arriveer je hier NA 14.00 dan mag je niet verder wandelen.

21:00 Einde The Longest Day | Tijdslimiet (3,5km/u)

RUN De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

*Programma onder voorbehoud

INSCHRIJVEN

The Longest Day gaat voor de 8de keer door! We houden de vernieuwde startlocatie, namelijk het geweldige Sports Center Warfaaz! Kruis 8 juni 2024 maar alvast aan in je kalender en neem deel aan dit geweldig event ten voordele van Think Pink! Er is keuze uit 10, 25 of 50  Trail of Walk met en voor Think Pink! Alle afstanden hebben nieuwe parcoursen met een zeer kwalitatieve bevoorrading.

De inschrijvingen zijn NU open via SQM Time / Passion For Sports en er zijn maximaal 1500 startbewijzen verdeeld over lopers en wandelaars.

INFORMATIE

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Schrijf nu in voor The Longest Day door op de groene knop te drukken op deze pagina (bovenaan)

Start en finish op het domein van "Sports Center Warfaaz".

Adres: Avenue Amédée Hesse 41, 4900 Spa 

Er is voor dit event geen specifieke parking voorzien. Parkeren kan gratis in Spa op de voorziene parkeerplaatsen in de blauwe zones of in Avenue Amédée Hesse.

Raadpleeg de website hier om correct te parkeren.

 

Vrijdag 07 juni
17.30 – 19.00: Afhalen startnummers + bestelde opties (zoals Tshirt, medaille, … ).

 

Zaterdag 08 juni 

06.00 – 09.00 : Afhalen startnummers + bestelde opties (zoals Tshirt, medaille, … ).
07.00 : Gezamelijke Start The Longest Day RUN 50 en 25km
07.05 : Gezamelijke Start The Longest Day WALK 50km
09.00 : Gezamelijke Start The Longest Day TRAIL 10km
09.05 : Gezamelijke Start The Longest Day WALK 25 en 10km

14.00: Cutoff time voor de 50km na 28km aan basecamp (4km/u). Arriveer je hier NA 14.00 dan mag je niet verder wandelen.

21.00 : Einde The Longest Day | Tijdslimiet (3,5km/u)

RUN – De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

 

*Programma onder voorbehoud

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van de nodige hoogtemeters.

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn duidelijk gemarkeerd door middel van met grote duidelijke Fluo oranje borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. De splitsingen zijn duidelijk aangegeven.

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit en cake, sandwiches, taart...

GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.
Om te weten na hoeveel km de bevoorradingen  zich bevinden verwijzen we naar de tabel Parcours op deze pagina

Er is de mogelijkheid voor de lopers om een dropbag af te geven die beschikbaar zal zijn op de bevoorrading na halfweg voor de 50km.

Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’. Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

De 50km geeft een UTMB Index 50k
De 25km geeft een UTMB Index 20k

Hoe deelnemen aan de UTMB?

PARCOURS

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van de nodige hoogtemeters.

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn duidelijk gemarkeerd door middel van met grote duidelijke gekleurde borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. De splitsingen zijn duidelijk aangegeven.

10km – 320 hoogtemeters – 1 bevoorrading
25km – 1020 hoogtemeters – 2 bevoorradingen
50km – 1650 hoogtemeters – 5 bevoorradingen

Deelnemers hebben maximaal 14 uur de tijd om de finish te halen.

HET GOEDE DOEL THINK PINK

Think Pink is de nationale borstkankerorganisatie in België. Think Pink zet zich in om mensen meer bewust te maken van borstkanker en werkt hiervoor samen met overheden, verenigingen, bedrijven, media en vooral met het publiek om samen haar doelstellingen te helpen verwezenlijken.

Als deelnemer aan The Longest Day kan je ervoor kiezen om een éénmalige donatie te doen of je kan ervoor kiezen om een eigen fondsenwervinspagina aan te maken en je te laten sponsoren door vrienden en familie.

UITSLAGEN

Alle uitslagen worden verzorgd door SQM Time. Zoals altijd kan je de dag van het event alle tussenpunten live volgen via de website van SQM Time.

FOTOS

Na afloop van het evenement zullen via onderstaande link foto’s te bekijken en bestellen zijn.