Hoe deelnemen UTMB anno 2024

De Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) is een ultramarathonwedstrijd in de bergen, voor het eerst gehouden in 2003, die de route van de Tour du Mont Blanc volgt. Het wordt beschouwd als de meest competitieve trail ultramarathon ter wereld.

De race vindt één keer per jaar plaats in het laatste weekend van augustus of het eerste weekend van september in de Alpen. Het volgt de route van de Tour du Mont Blanc door Frankrijk, Italië en Zwitserland. De afstand is ongeveer 171 kilometer en de totale hoogteverschil is ongeveer 10.040 meter.

In 2023 stonden meer dan 10.000 trailers aan de start van één van de 8 verschillende events van de UTMB

Op de website van trailrun.be staat het mooi allemaal uitgelegd wat je precies moet doen om deel te nemen anno 2024.

Veel succes !

meer artikels...