Heuvelland Marathon met nieuwe 1/2 bijna volzet

update 24 feb – Er zijn nog slechts 75 startbewijzen beschikbaar !

De Heuvelland Marathon vindt voor de 5de keer plaats op 17 maart 2024. Hij staat in de landelijke ranglijst van Nederland met aantal deelnemers na Rotterdam , Amsterdam, Eindhoven en de kustmarathon op de 5de plaats !

In 2024 loopt het parcours van het Drielandenpunt in Vaals naar Maastricht. Het is geen gewone marathon maar een natuurmarathon. Het parcours loopt overwegend over onverharde paden, maar is geen trailrun. Er zitten een aantal klimmetjes in met een totaal van 595 positieve hoogtemeters, maar …. het aantal negatieve hoogtemeters is 830 ! De start is op 326m NAP en de finish op 42m NAP.

Het parcours is door het heuvelachtige karakter pittiger dan de meeste marathons. De route gaat door de schitterende natuur van het Limburgse Heuvelland met geweldige uitzichten en pittoreske dorpjes.
Naast de hele marathon afstand zal ook een estafette vorm worden aangeboden voor teams van 4 of 2 personen (2x 21,1km).In 2025 draaien we de looprichting weer om en loop je van Maastricht naar het hoogste punt van NL in Vaals. Het is natuurlijk mooi om de dubbel te volbrengen.

Helemaal nieuw is dat we naast de volledige marathon nu ook een halve marathon aanbieden met start halverwege het marathon parcours in Gulpen. Finishen doe je net als de lopers van de marathon in Maastricht. Ook hier kan je aan deze 21.1 km deelnemen als solo loper of als team (duo). 

Bekijk hieronder het hoogteprofiel van de Heuvelland halve marathon – 170 positieve hoogtemeters en 290 negatieve hoogtemeters. Wie komt hier een PR lopen ? Of gaat die klim na 2km toch wel pijn doen ?

Hoogteprofiel van de Heuvelland halve marathon – 170 positieve hoogtemeters en 290 negatieve hoogetemeters

NIEUWE AFSTAND – MISSCHIEN WEL DE SNELSTE 1/2 MARATHON VAN DE BENELUX

De inschrijvingen voor zowel de Heuvelland marathon als 1/2 marathon gaan open op 5 oktober. Als je inschrijft voor 1 november kan je genieten van een gunstig vroegboektarief. Bearsports heeft ook dit jaar voor een prachtig loopshirt gezorgd. Je zou enkel inschrijven om dit shirt te kunnen bemachtigen. Benieuwd hoe het eruit ziet ? klik hier

Hier kan je inschrijven

meer artikels...