De Cave triathlon wordt het NK 1/2 in Kanne

Het leek er op dat er dit seizoen geen Nederlands kampioenschap over de midden afstand zou worden georganiseerd, maar op de valreep is dit NK, inclusief agegroupkampioenschap, toch aan de kalender voor 2024 toegevoegd. Voor het eerst vindt deze titelstrijd buiten Nederland plaats en wel in het Belgische Kanne, vlak over de grens bij Maastricht, tijdens The Cave Triathlon op zondag 28 juli.

De organisatie van The Cave Triathlon is in handen van het Belgische Sportevents  en het Nederlandse Bearsports . “Met deze partijen én met de Vlaamse triathlonbond, Triathlon Vlaanderen, hebben wij goede afspraken kunnen maken. De wedstrijd zal onder leiding komen te staan van een combinatie van Nederlandse en Belgische wedstrijdofficials”, aldus Christie Brouwer, coördinator wedstrijdsport bij de NTB.

Aan de Cave Triathlon doen jaarlijks al veel Nederlanders mee, momenteel komt 48% van de ingeschreven deelnemers uit Nederland. Er wordt gezwommen in het Albertkanaal (1900 meter), er is een snel en vlak fietsparkoers over drie ronden (90 km) met als enige hindernis de beroemde Slingerberg, en een spectaculair loopparkoers (21 km) dat de deelnemers onder meer door de mergelgrotten van Kanne voert. “We denken dat we de Nederlandse triatleten met deze wedstrijd een unieke ervaring kunnen bieden”, aldus Wim den Doncker van Sportevents.

Het is voor het eerst sinds 2019 dat er weer een Nederlands en agegroupkampioenschap over de middenafstand zal plaatsvinden. “We zijn heel blij met deze unieke samenwerking en dat er eindelijk weer om de nationale titels over de middenafstand gaat worden gestreden”, laat NTB-directeur Thorwald Venenberg weten. “We hebben uiteraard eerst alle mogelijkheden in Nederland afgewogen, en we hopen dat er op termijn een oplossing komt voor het zwemwater in Nieuwkoop, maar voor nu is dit de beste oplossing.”

Het is overigens niet de eerste keer dat de NTB en Triathlon Vlaanderen samenwerken. Het Belgisch kampioenschap duathlon en het BK paratriathlon hebben al eens in Nederland plaatsgevonden en ook werd er samengewerkt voor onder meer de organisatie van het coachcongres, het Ironkids circuit en de Belgische T3-series.

Wil je graag nog deelnemen, dan adviseren we om niet te lang te wachten. De middenafstand zit al immers voor 50% vol en de sprint afstand over de ongebruikelijk 500m / 30km / 7Km afstand al reeds voor 70% !

Inschrijving voor de wedstrijd in Kanne is mogelijk tot en met 17 juli via de website van de organisatie en alle deelnemers met de Nederlandse nationaliteit komen vanzelf in aanmerking voor de Nederlandse (AGK) titels (ongeacht licentie).

Inschrijven en info : klik hier

meer artikels...