Wijnmarathon wordt Limburg Wine Walk & Run

Op zaterdag en zondag 5 en 6 oktober zijn de prachtige wijngaarden, de schitterende natuur en de typerende Zuid-Limburgse heuvels het decor van de Alpina Limburg Wine Trail en/of Run. Hardlopers EN Wandelaars verkennen onze prachtige wijnregio over onverharde wegen en paden al proevend van prijswinnende Limburgse wijnen.

Het parcours zal over onverharde wegen gaan, langs en zelfs door diverse wijngaarden. Bij de
tussenstops worden de deelnemers getrakteerd op een paar slokken Limburgse wijn en enkele lekkere degustaties met wat gezellige sfeermuziek! Na de finish wacht een bijzondere medaille en natuurlijk nog meer wijn.

Limburg IS dé wijnprovincie van Nederland. 32 procent van de totale Nederlandse wijndruiven wordt op deze bodem geteeld

Na drie jaar van organiseren op het terrein van de Wahlwiller onder de naam Limburg Wijn marathon ( steeds rond de 1000 hardlopers ) ondergaat het evenement in 2024 enkele aanpassingen.

Allereerst stellen we het event in 2024 ook open voor wandelaars. Via 5 verschillende startwaves op zaterdag en 3 op zondagmiddag kunnen deze op ontdekkingstocht in de Limburgse natuur trekken. De Hardlopers of trailers komen op zondagochtend aan hun trekken en hebben keuze uit drie afstanden 13 – 17 of 25km.

En vervolgens verhuizen we onze start- en Finish locatie, even verderop naar de prachtige Kasteelhoeve Cartils, net naast het Kasteel Cartils. Van de oorspronkelijke vroeg 17de eeuwse kasteelhoeve zijn slechts enkele muurfragmenten bewaard gebleven, het complex van de huidige kasteelhoeve bestaat merendeels uit 18de & 19de eeuwse onderdelen.

Maar wat natuurlijk onveranderd blijft is de heerlijke wijn uit de Zuid-Limburg diverse authentieke wijnhuizen. Er wordt voornamelijk de klassieke druivenrassen geteelt, waaronder Auxerrois, Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris en de Pinot Noir.

Thuis genieten van deze wijnen is subliem maar al wandelend of rennend gewoon door de wijngaarden heen is een unieke beleving.
Ontdek, Proef en Beleef via de Alpina Limburg Wine Walk en de Alpina Limburg Wine Run enkele van de beste top wijnen van Nederland.

Landgoed Overst in Voerendaal
Domaine Salamander in Eys
Domaine Backerbosch in Cadier en Keer
Wijngaard St. Martinus in Vijlen
Wittemer Wijngaard

Tickets bemachtigen kan via deze site vanaf 1 april, en nee dit is geen aprilgrap. Opgelet er zijn maar een beperkt aantal startbewijzen en het is ‘first come, first serve’. Je kan alvast in afwachting visit Zuid Limburg een bezoekje brengen om meer te weten te komen over wijn in Zuid-Limburg !

Neem alvast ook een bezoekje aan de website van onze titelsponsor ALPINA !

DEELNEMEN ALS BEDRIJF – BEDRIJVENDORP

De Limburg Wine Walk en/of Limburg Wine Run zijn de perfecte gelegenheden om uw medewerkers sportief te gaan activeren EN ze te verwennen met wat lekkers onder de vorm van een wijntje en een hapje.

Uw bedrijf kan één of meer pagodetenten huren in ons bedrijvendorp, waar collega’s en klanten kunnen samenkomen voor, tijdens en na de inspanning. Eén herkenbare plek, voorzien van jouw branding waar jouw mensen samenkomen op één van de beste plaatsen op de start- en finishlocatie. Voor de start liggen alle startbewijzen netjes klaar in de tent en na de Walk of Run is ook alles prima geregeld ( eigen flessen wijn en glazen, hapjes, medailles ) en hoeven jouw genodigden niet aan te schuiven voor een degustatie.

Elke pagodetent heeft een afmeting van 5x5m met een capaciteit van ca. 20 personen. De tenten worden voorzien van uw bedrijfslogo, tafels, stoelen en een assortiment exclusieve wijnen met hapjes.

Interesse? stuur een mailtje naar info@bearsports.nl
Plaatsen beperkt tot 10 pagodetenten.

meer artikels...