TRAILREIS ESPRIT MONTAGNE

HOTEL ESPRIT MONTAGNE, CHAPELLE-D'ABONDANCE

FRANKRIJK

Esprit Montagne Inspirational 2024, een trailreis naar de Franse Alpen waarin een week lang de mooiste plekken van de omgeving worden verkend. In Chappelle d’Abondance vind je alles wat je als trailrunner nodig hebt voor een uitdagende week. Met begeleiding van hoteleigenaar Alke Staal en begeleiding vanuit Bearsports, Cairn Trails and Adventures en Veluwesport zorgen we ervoor dat je de leukste paadjes, hoogste bergtoppen en mooiste uitzichten van de omgeving te zien krijgt. Lopend door de bergen, genietend van de natuur, de beleving, de gezelligheid, het delen van passies en sportief & competitief met elkaar bezig zijn, wat wil je nog meer. Je leert in deze week vanalles over navigeren, het lopen met stokken, loophouding, daaltechniek en meer.

Via het Facebook event ben je steeds als eerste op de hoogte van deze Trailreis.

PROGRAMMA

Wij zorgen voor een gevarieerd programma wat afgestemd is op de behoefte van alle deelnemers. We houden het uitdagend, maar zorgen ook dat het haalbaar blijft voor iedereen. Zo worden er van te voren mogelijkheden tot afkorten van de route besproken. Vanuit onze uitvalsbasis gaan we naar verschillende gebieden in de buurt zodat er elke dag weer een nieuwe unieke ervaring is.

Tijdens de trails krijg je van ons tips en uitleg over daal- en klimtechniek, het gebruik van stokken en het navigeren m.b.v. een kaart. Deze skills zullen gedurende de week ook getest worden tijdens de waypoint challenge. Uiteraard zal ook dit jaar de befaamde Sunset Vertical niet ontbreken.

Elke dag is er een gezamenlijk ontbijt en diner. Na het diner volgt er een briefing over de volgende dag.

Zaterdag  Aankomst – Diner – Uitleg over het verloop van de week en briefing over zondag
Zondag Traildag 1
Maandag Traildag 2
Dinsdag Vrije dag om bij te komen of zelf nog extra kilometers te maken
Woensdag Traildag 3
Donderdag Traildag 4 – Barbecue
Vrijdag Traildag 5
Zaterdag Ontbijt en Terugreis

INSCHRIJVEN

Data & prijzen 2024

13 – 20 juli € 750
20 – 27 juli € 750
3 – 10 augustus € 750
10 – 17 augustus € 750
* Prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen per kamer. Boeken voor 1 persoon is mogelijk tegen een meerprijs. Informeer bij Hotel Esprit Montagne naar de mogelijkheden.

Inbegrepen in de prijs:

  • 7 overnachtingen
  • Ontbijt en gastronomisch 3 gangen diner door chef Adi
  • Trailprogramma
  • Begeleiding van Bearsports, Cairn Adventures of Veluwesport
  • Live tracking door Legends Tracking inclusief website waar je gelopen route terug te zien is
  • Paklijst met alle benodigde items voor een week traillopen in de bergen

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar Hotel Esprit Montagne en hierin aan te geven dat je mee wilt doen aan de EMI, welke week je wilt komen en met hoeveel personen.

hotel esprit montagne

 

Meer informatie over Hotel Esprit Montagne, de voorzieningen en de omgeving is te vinden op deze website.

KAN IK DIT OOK?

Ben je geïnteresseerd in de reis, maar twijfel je of je het aankan? Dan kunnen wij die twijfel vast wegnemen. Uiteraard proberen we het voor iedereen uitdagend te maken, maar we letten er ook zeker op dat het voor iedereen haalbaar is. Zo hebben we op bijna alle dagen een aantal mogelijkheden waar je af kunt korten. Een alternatief programma voor een of meerdere dagen is ook mogelijk in overleg.

Laat je vooral ook niet te veel intimideren door de spectaculaire foto’s en termen als skyrace of vertical. Ook als je geen bergervaring hebt zorgen wij dat je op de mooiste plekjes komt. Heb je last van hoogtevrees, maar wil je je hier niet door laten tegenhouden? Wij zorgen met wat extra aandacht en begeleiding ervoor dat jij ook elke dag mee kan lopen.

Mocht je hier graag meer over weten, stuur ons gerust een e-mail.