Maximaal 750 lopers voor De Sint PietersBear Trail

Eindelijk mogen we de Sint Pietersberg Trail van 8 september aankondigen. Doordat natuurmonumenten in 2024 hun beleid inzake van de bescherming van de natuurdomeinen aanzienlijk aanscherpt, hebben we wat langer op groen licht moeten wachten dan gewoonlijk. Er zijn enkele paden helaas niet meer toegankelijk voor grote evenementen, maar gelukkig blijven er nog meer dan voldoende single tracks over waar we wel gebruik mogen van maken !

Groot nieuws is dat er vanaf 2024 slechts 750 deelnemers per event worden toegelaten in de gebieden van natuurmonumenten. De vorige edities van de Sint Pietersbear Trail zakten steeds tussen de 1000-1200 lopers naar de ENCI groeve af. Helaas zal er dit jaar dus niet voor iedereen een startbewijs zijn. Maar we zijn natuurlijk wel blij dat we ├╝berhaupt nog kunnen en mogen organiseren en we bedanken natuurmonumenten hiervoor.

Op het programma van 2024 staan 3 verschillende afstanden : 15 , 26 en 38km

Op zaterdag 7 september is het de beurt aan de wandelaars en organiseren we de eerste editie van de Sint PietersBear Walk. Ook hier geldt de beperking van 750 natuurliefhebbers die het natuurgebied mogen betreden.

Hier kunnen de wandelaars eveneens kiezen uit 3 verschillende afstanden : 9, 15 en 25km

Wandelaars schrijven hier in voor de Walk op zaterdag
Lopers schrijven hier in voor de Trail op zondag

Veel succes met het bemachtigen van een startbewijs i

meer artikels...