De Coast Marathon is een evenement van Bearsports.nl | Inloggen SQM

De Coast Marathon is een evenement van Bearsports.nl | Inloggen SQM

1/2 marathon

Is een hele marathon jou nog te ver, kies dan voor de 21,1 km tijdens de Coast Marathon.
Vanwege het uitdagende parcours en de strijd tegen de natuurelementen misschien wel de meest heroïsche halve marathon van Nederland. 

Deelnemen kan als solo loper vanaf 18 jaar
Er zijn 600 startbewijzen voor de halve marathon afstand voor deze 1st editie en de inschrijvingen starten op 9 augustus, exact 6 maanden voor het event.

Parcours

De halve marathon start op de Boulevard in Noordwijk. De lopers starten op het strand noordwaarts om na een 5tal kilometers via een steile duin de bossen in te duiken. Via de bossen en duinen keren ze terug naar Noordwijk om op de promenade te finishen


Het parcours loopt voor uit 1/4 over het strand, voor 1/4 door de duinen en 1/2 door de bossen en is 85 % onverhard.

Het parcours is voor 85% onverhard en helemaal autovrij. De ondergrond bestaat uit strand, zand, duinen, bos, grindwegen en een zeldzaam stukje asfalt.

De hele route is gemarkeerd met grote duidelijke fluo pijlen, op cruciale punten zijn seingevers en 1 week voor het event krijgt iedereen ook het gpx bestand doorgemaild.

Inschrijven

ONLINE VIA SQM TIME
Inschrijven is enkel online mogelijk via SQM Time, die tevens de uitslagenverwerking zal verzorgen. Er zullen GEEN daginschrijvingen of wachtlijsten zijn.

Tarieven en inschrijven >> klik hier

MEDAILLE & T-SHIRT
Een Medaille en het exclusieve ademende volledig gesublimeerd Event shirt kan je samen met jouw inschrijving extra bij bestellen aan respectievelijk 4,95 euro en 29,95 euro.

bekijk hier het ontwerp van het prachtige 2025 shirt

Deze 2 dingen zijn betalende opties omdat peilingen aangeven dat meer dan de helft geen nood heeft aan een herinnering en deze toch in de vuilbak belanden…

Start en finish

START
De startlocatie van de 1/2 afstand Coast Marathon bevindt zich in op de boulevard in Noordwijk.
Adres Start : kruising Boulevard en sportlaan te Katwijk
De start wordt gegeven om 10.00 . Alle lopers starten gezamelijk.

PARKEREN
Hier komt later meer info over parkeren aan finish en aan start

FINISH
De halve marathon finisht op de Boulevard te Noordwijk. De tijdslimiet van de halve marathon is 4u.

AFHALEN STARTNUMMER
Degene die hun nummer niet thuis kregen opgestuurd, kunnen deze komen afhalen op het wedstrijdsecretariaat aan de start in Noordwijk en dit vanaf 8h30 tot 15 minuten voor de start.

GARDEROBE
Er is een garderobe voorzien aan de start de/of finish.

Tip – wil je graag warm blijven terwijl je wacht op de start. Draag kledij boven je wedsrijd outfit, die je niet meer gaat gebruiken en laat deze net voor de start ter plaatse achter. De organisatie verzamelt al deze kledij en doneert deze aan het goede doel

OMKLEDEN / DOUCHES
hier komt later info

Onderweg

Onderweg is er 1 grote verzorgingsposten na 11 km. Op deze post is er water, cola en sportdrank, appelsienen, bananen, winegums en cake aanwezig.

” opgelet er zijn GEEN plastic bekers aan de posten. Gelieve jouw eigen beker mee te brengen “

VERZORGINGSPOST 1 – 11KM
Deze bevind te Noordwijk na 10km. ( bekijk de google maps locatie ) Toeschouwers en teams kunnen parkeren op de parking 200m verderop , dus NIET op de parking van het hotel

Prijzen

Er zijn voor deze eerste editie geen geldprijzen te winnen. We voorzien voor de eerste 3 overall dames en heren een mooie naturaprijs