De Coast Marathon is een evenement van Bearsports.nl | Inloggen SQM

De Coast Marathon is een evenement van Bearsports.nl | Inloggen SQM

COAST MARATHON NATIONAAL PARK HOLLANDSE DUINEN

Nieuwe halve en hele marathon aan zee op 9 feb

Het parcours van dit gloednieuw event loopt door de mooiste delen van het nationaal park, langs het strand, door de bossen en over de duinen. Het biedt lopers een unieke kans om onze Nederlandse kust op een sportieve manier te ontdekken. Er is keuze tussen 10, 21, 30 of 42km.

Wandelen aan zee tijdens de Coast Walk Hollandse Duinen

Is rennen niets voor jou en wandel je liever, dan kan je daags voor de lopers op zaterdag 8 feb dezelfde prachtige parcoursen al wandelend afleggen. Vooral de 42km is een echte challenge en zal het uiterste vragen om tijdig de finish te halen. Ga jij de uitdaging aan ?

Vind de juiste schoen

Bezoek onze winkel in Zoetermeer of bestel online in onze webshop - Hier kan nog extra info komen

" TIP - loop de marathon in aflossing, dit kan in duo of in een team met 4 lopers "

DE COAST MARATHON NATIONAAL PARK HOLLANDSE DUINEN START IN…. 

201Dagen 23Uren 08Minuten 31Seconden

Nationaal Park Hollands Duinen

In Zuid -Holland ligt langs de Noordzee, tussen strand en binnenland en vlak bij de grote steden. Een uniek gebied waar landgoederen, duinen, bollenvelden, veenweiden, dorpen en steden elkaar afwisselen. Het is enorm divers, steeds anders en vol beleving. Met een beetje geluk zie je vossen, reeën en zeehonden. En dat midden in het drukst bevolkte gebied van Nederland.

"Hollandse Duinen is uniek door de nabijheid van de zee, de dorpen en steden, de waardevolle natuur in en rond de duinen"

Parcours

De 30km en de hele marathon starten op de Boulevard in Katwijk aan zee. De lopers van de 10km en de halve marathon starten in Noordwijk. Alle afstanden finishen op de boulevard te Noordwijk

Het parcours loopt voor 1/3 over het strand, voor 1/3 door de duinen en 1/3 door de bossen, is 85 % onverhard en helemaal autovrij.

De ondergrond bestaat uit strand, zand, duinen, bos, grindwegen en een zeldzaam stukje asfalt.

Niet het snelste parcours, maar zeker een van de mooiste van Nederland !

WAT WORDT JOUW VOLGENDE (LOOP) UITDAGING ?

ONTDEK HET LAATSTE BEARSPORTS NIEUWS